İngiltere, Webcam ile Cinsel İçerikli Şantaj Yapan Çetelerle Savaşıyor!

1
0
0
0
0
İngiltere'de internet üzerinden yapılan cinsel içerikli şantajlar arttı. Yetkililer bunun toplum üzerinde vahim sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıda bulundular.

İngiltere’de orta sınıfa mensup insanları hedef alan “cinsel şantaj çeteleri”nin eylemlerinde artış tespit edildi. Uluslararası suçlular, iş adamlarını veya başarılı öğrencileri hedef alarak onları webcamde cinsel içerikli davranışlar yapmaya teşvik ediyor. Bu görüntüleri kaydeden çete, iş adamlarına “eğer istediğimiz parayı ödemezsen görüntülerini ailene, arkadaşlarına ve ortaklarına göndeririz” tehdidinde bulunuyor.

 

Yakın zamanda bu suçtan dolayı İngiltere’de, 18-24 yaşları arasındaki 4 kişi intihar etmişti. Bu yıl açıklanan sayılar 864 adet benzer vakanın polise bildirildiği gerçeğini ortaya çıkardı. Bu, 2015’tekinin iki katı büyüklükte. Beş yıl önce buna benzer olaylar, yalnızca birkaç kişinin başına geliyordu.

 

Özellikle İngiltere’deki suçları Fas, Filipinler ve Fildişi Sahilleri gibi ülkelerdeki suç çeteleri işliyor. “Bal tuzağı aktörleri” olarak da adlandırılan bu aktörler, para aklama çeteleri ile çalışıyorlar. Facebook gibi sosyal ağların yanı sıra evlilik sitelerinde de bu tarz olayların olabileceği yetkililer tarafından kaydediliyor. Seçilen hedefler genellikle parayı ödeyebilecek ve ailesi olan kişilerden oluşuyor.

Scotland Yard başkan yardımcısı Martin Hewitt, “Bu tarz tehditler bizim açımızdan bile çok endişe verici. Doğrudan toplumun güvenliğine yönelik tehditler. Özellikle orta sınıf kişiler internette çok dikkatli olmalı. Bunlar sosyal dengeyi bozabilecek olaylar” ifadelerini kullandı. Scotland Yard, ayrıca bununla ilgili bir kamu spotu da hazırladı. Buradan izleyebilirsiniz.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-3984272/How-hundreds-middle-class-men-targeted-web-sextortionists-Criminals-make-millions-blackmailing-victims-enticing-compromising-acts.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0