İnsan Anatomisinde Alışılmışın Dışında Gelişen 5 Farklı Özellik

92
14
5
3
2
İnsan anatomisinde bazen sıra dışı özellikler görülebiliyor. Bu ilginç özelliklerden 5 tanesini sizler için derledik.

İnsanların anatomik yapıları genel bir düzende bulunmaktadır ancak bazı insanlar, taşımış oldukları ilginç anatomik özelliklerle biliniyorlar. Bu özelliklerden ilginç olan 5 tanesini sizler için derledik. İşte 5 ilginç anatomik özellik:

1. Çok Sayıda Göğüs Ucu

Normal koşullarda insanlarda iki göğüs bulunur. Göğüslerin oluşması cinsel kimlikten önce başlar. İnsanın embriyonik gelişimi sırasında, koltuk altlarından başlayarak kasıklara kadar devam eden bir doku bulunur. Bu dokuya 'Polythelia' ismi verilir ve göğüs oluşumu bu doku sayesinde gerçekleşir. Ancak kimi zaman bu doku tam olarak normal bir göğüs şeklini alamaz. Bunun sonucunda da beklenenden çok daha fazla sayıda göğüs ucu ortaya çıkabilir. Bu yapıda olan insanlarla ilgili tıbbi raporlar bulunmaktadır.

2. Palmaris Longus Kası

Yukarıda da görebileceğiniz gibi bu kas kollarınızla elleriniz arasında bulunur. Bu kasın sizde olup olmadığını da serçe parmağınızla baş parmağınızı birleştirip, elinizi kendinize doğru bükerseniz anlayabilirsiniz. Bu kas kimi zaman her iki kolda bulunurken kimi zaman ise sadece bir kolda da bulunabilir. Bazı insanlarda ise hiç yoktur. Ancak bu kasın olmaması güç anlamında bir farklılık içermez. 

3. Fabella

Fabella diz kapağının arkasında bulunan bir kemiktir. Bu kemik bir dönem insanlarda görülüyordu ancak sonrasında kaybolmuştu. İngiliz bilim insanları bu kemiğin yeniden görülmeye başladığını ifade ediyorlar. 2000'li yıllarda bu kemiğin görülme oranı, bin yıl öncesine göre 3 kat daha fazla.

4. Fazla Sayıda Dişler

Fazla sayıda dişler insanların sadece yüzde 2'sinde bulunan bir anatomik farklılıktır. Genelde normal sayıya göre 1 veya 2 diş fazladır ancak kimi zaman çok daha fazla sayıda dişi olan insanların bulunduğu bilinmektedir.

5. Uterus

Bazı erkeklerde kadınlar gibi uterus görülebilir. Kimi zaman doğuştan olan bu durum, kimi zaman ise sonradan ortaya çıkabilir. Ergenlik dönemlerinde bazı erkeklerin idrarlarında kan olur. Bu şekilde hastaneye başvurmuş olan erkeklerin bu kanın aslında regl olduğu anlaşılmıştır.

Bu gibi anatomik farklılıklar insanların yapısının aslında aynı ve standart olmadığının birer göstergesidir. Yaratılışımızın mucizevi yönleri bizleri ortaya çıkan her yeni bilgiyle daha fazla meraklandırıyor.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/some-humans-have-mysterious-variants-in-their-anatomy-here-are-5-of-the-strangest
92
14
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
92
14
5
3
2