İnsan Derisinin Altına Yerleştirilen En Başarılı Devre ile Tanışın!

0
0
0
0
0
Zhenqiang Jack Ma liderliğindeki University of Wisconsin-Madison araştırmacıları, “dünyanın en hızlı esneyen, giyilebilir entegre devrelerini" geliştirdiklerini açıkladılar.

Giyilebilir teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ediyor olsa da boyutları ve çalışmak için bağlı olmak zorunda kaldığı cihazlar sebebiyle pek ergonomik oldukları söylenemez. Liderliğini Zhenqiang "Jack" Ma'nın yaptığı University of Wisconsin-Madison araştırmacıları, bu zamana kadar yapılan giyilebilir eşyaların yapısından çok daha farklı, "dünyanın en hızlı esnek, giyilebilir entegre devrelerini" geliştirdiklerini açıkladılar. Bu teknoloji, hastanelerin çiplere olan ihtiyacını tamamen ortadan kaldırabilir.

3 gigahertz ile 300 gigahertz aralığındaki frekansları destekleyen yılan görünümündeki bu giyilebilir entegre devreler, 5G standardının içinde bulunuyor. 5G akıllı telefonlar için yüksek hız ve geniş kapsama alanı anlamlarına gelirken mühendislere göre bu, hastanın evinden çıkmadan sağlık verilerini doktora iletebilmesi anlamına geliyor.

Fikir için ‘harikulade, olağanüstü’ özgünlükte diyemeyiz fakat Ma’nın ekibiyle birlikte ürettiği bu devreler, geliştirilen diğer devrelere göre çok daha küçük.Erken iletişim hatlarının boyutu 640 mikrometre (.64 milimetre) iken UW-Madison’ın çözümü yalnızca 25 mikrometre (.025 milimetre). Hava Güçleri Bilimsel Araştırma Bölümü, Ma’nın bu araştırmasını gelecekte pilotlara yardımcı olacağını düşündükleri gerekçesiyle destekleyeceğini duyurdu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0