İnsan Vücuduna Dair Bilimin Henüz Açıklayamadığı 8 Şey

80
55
16
7
5
İnsan vücudu sırlarla dolu ve bilimin onun hakkında henüz açıklayamadığı birçok soru var. Örneğin niçin esneyen birini gördüğümüzde esniyoruz? Güneşe çıktığımızda neden hapşırırız? Ya da yüzümüz neden kızarır?

Okudukça size de çok tanıdık gelecek bu durumlar, henüz bilimsel olarak açıklanabilmiş değil...

Uykuya dalarken gelen düşme hissi

Tam uykuya dalacakken düşüyormuş gibi hissederek aniden uyandığınız oldu mu? "Hypnic jerk" adı verilen bu hissi yaşayan tonlarca insan olsa da bilim henüz nasıl oluştuğunu açıklayabilmiş değil.

Güneşe çıkınca hapşırmak

Güneş ışınlarının niçin hapşırmamıza neden olduğunu uzmanlar da henüz bilmiyor. Araştırmalara göre her dört insandan biri aniden gelen parlak ışık karşısında hapşırıyo. Sebebiyse muamma.

Plasebo etkisi

İlaç yerine drajeyle iyileşen birçok insan var fakat bu plasebo etkisi henüz bilimsel olarak açıklanmış değil. Plasebo etkisinin nasıl ortaya çıktığı hala merak konusu.

Esneyen birini görüp esnemek

Neden esneyen birini görünce esnemeye başlarız? Uzmanlar yapılan araştırmalarda esnemenin bulaşıcı olduğunu görse de, bunun nasıl olduğunu henüz açıklayabilmiş değiller.

Rüya görmek

Hepimiz rüya görüyoruz ancak neden diye soracak olursak henüz bilimsel bir cevabı yok. Rüyalardaki mesajlar da bu gizemli dünyanın açıklanamayan diğer bir parçası.

Yüz kızarması

Utanıp çekindiğimizde ya da zor durumlar karşısında yüzümüz kızarıyor. Vücudumuzun bunu tam olarak hangi amaçla yaptığınıysa henüz bilmiyoruz.

Parmak izi

Her insanın parmak izi kendine özgü. Peki neden parmak uçlarımızda bu eşsiz izleri taşıyoruz? Bilimsel olarak açıklanamasa da parmak izinin teknoloji çağında çok işe yaradığı kesin!

Solaklık

Yapılan araştırmalara göre insanların %90'ı sağ elini kullanırken geri kalan %10'u sol elini kullanıyor. Bazı insanların neden sol elini kullandığını bilim henüz açıklayabilmiş değil.

Kaynak : https://fitday.com/fitness-articles/fitness/10-things-your-body-does-that-science-cant-fully-explain.html
80
55
16
7
5
Emoji İle Tepki Ver
80
55
16
7
5