İnsanlar, Yılanları Neden Aniden Farkederler?

2
0
0
0
0
Japon araştırmacılar, insanların yılanları diğer hayvanlardan daha iyi ve hızlı farkettiğini gözlemledi. Bir grup insan üzerinde deney yapan araştırmacılar, insanların görsel sistemlerinin yılanları tespit etmeye yönelik özelleştiği iddiasını ortaya attı.

İnsanoğlu, uzun süre vahşi yaşamla iç içe olmuş, sonra şehirler kurarak medeniyeti üretmiştir. Bugün bile, hala doğadan kopmadan yaşamış atalarımızdan gelen bazı özellikler, genlerimizde ortaya çıkıyor. Japon araştırmacılar insanların, özellikle yılanları farketmek için özel bir yeteneğe sahip olduğunu keşfetti; hatta kendilerini kamufle etseler bile. Bu özellik atalarımıza diğer canlılara göre daha fazla avantaj sağlamışa benziyor.

Nagoya Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, insanların özellikle yılanları farkettiği fikrinden yola çıkarak; deney grubuna bir dizi resim gösterdi. Bu resimler bulanıklaştırılmıştı. Denekler, zararsız hayvanları tanıyamadılar. Ancak özellikle yılan resimleri, kamufle olmuş durumda olsalar bile gayet iyi tanındı. Araştırmacılardan Hongshen He, “İnsanlar özellikle sürüngenleri tanımada çok iyiler, bunların içinde ise en iyi yılanları ayırdedebiliyorlar” ifadelerini kullandı. Bu teori, insanların görsel sistemlerinin tehlike içeren hayvanları tespit için özel olarak geliştiğini de ileri sürüyor.

BONUS: Buradaki Yılanları Farkettiniz Mi?

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3932620/How-spot-snakes-quickest-Humans-wired-recognise-reptiles-dangerous-animals.html
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0