İnsanların Özel Konuşmalarını Fotoğraflayan Sanatçı Tartışma Konusu Oldu

11
8
5
1
0
ABD'li fotoğraf sanatçısı Jeff Mermelstein, kamusal alanlarda telefonları üzerinden mesajlaşan insanları fotoğrafladı ve birçok insandan tepki görmeye başladı.

ABD'li Jeff Mermelstein, olay yaratan bir çalışmaya imza attı ve bunları kişisel Instagram sayfası üzerinden yayınladı. Tüm fotoğraflar kamusal alanda çekilmiş durumda ve bu nedenle herhangi bir yasanın çiğnenmesi söz konusu değildir. Ancak fotoğrafların yasal kısmından daha çok etik kısmı tartışma konusu olmuş durumda.

()

()

()

()

Instagram üzerinden özel mesajlar ile iletişim kuran insanların telefonlarını fotoğraflayan sanatçı, farklı konularda yapılan birçok özel konuşmaya şahit olmamıza neden olmuş durumda. #NYC etiketi ile çalışmalarını paylaşan sanatçı, paylaşımlar sonrası yorumlarda birçok destek ve tepki mesajı ile karşılaştı.

El-Kaide'ye bağlı kişiler tarafından kaçırılan uçakların, 11 Eylül 2001 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'ndeki iki farklı hedefe intihar saldırısı düzenlemesiyle gerçekleşen korkunç olay sonrası çekilen bu kare de Jeff Mermelstein'e ait. Bunun gibi birçok klasikleşmiş sokak fotoğrafı bulunan Mermelstein, yaptığı çalışmanın etik kurallarına aykırı olmadığını savunmakta.

Diğer fotoğrafçıların endişesi ise sokak fotoğrafçılığının duayen isimlerinden biri olan Jeff Mermelstein'in, bu çalışmayı gerçekleştirmesi insanların sokak fotoğrafçılığına olan bakışlarını olumsuz etkileyebileceği yönünde. İnsanların bu tarz fotoğrafları gizlilik ihlali olarak gördüğü ve sokak fotoğrafçılarına tepki gösterebileceği belirtildi.

Kaynak : https://petapixel.com/2018/07/05/is-it-okay-for-street-photographers-to-take-photos-of-private-messages/
11
8
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
8
5
1
0