Giyilebilir teknolojiyi anlamak genelde kolaydır. Örneğin akıllı saatin ne işe yaradığını çözmek çoğu kişi için bir iki dakikadan fazlasını almaz. Bu seferki giyilebilir teknoloji ise insanı boş boş bakmaya itiyor.
Japonya’dan gelen ilginç icatlardan birisi olan bu hareket edebilen robotik takma kuyruk, Arque olarak adlandırılıyor. Üreticilerine göre biyolojik yapıları kontrol eden bu yapay vücut eklentisi, vücut fonksiyonlarını geliştirecek. İnsanlar daha çevik, daha dengeli ve daha kuvvetli hale gelecek.
Bu yapay kuyruğun arkasındaki fikir ise maymunların daldan dala atlarken kuyruklarıyla ağırlık merkezlerinin yerini değiştirerek denge sağlamalarına dayanıyor. Modüler olarak tasarlanan bu kuyruk, kullanıcının isteğine göre boyutları değiştirilebilecek bir yapıya sahip.
Aslında halihazırda insanlar için üretilmiş kuyruklar var ancak o kuyruklar ile bu kuyruk arasında bazı farklar söz konusu. O kuyruklar tamamen fikrin özgünlüğü için üretilmiş ürünler idi. Bu yeni kuyruk ise tamamen giyen kişiye fayda sağlamayı amaçlayan, iş için kullanılabilecek ciddi bir ürün olarak görülmek istiyor.
Kuyruğun tamamen insanların kullanımına hazır olması biraz süre alacak olsa da, doğadan ilham alan bu cihaz, robotlarla ilgili farklı projeler açısından da dikkat çekici bir ürün.