Radikal Bir Değişiklik Yapmaya Hazırlanan Instagram, 1 Saatlik Videoları Test Ediyor

21
10
7
1
0
Facebook’un bünyesine geçtiği andan itibaren radikal değişikliklere uğrayan Instagram, şimdi de YouTube’a rakip olmaya hazırlanıyor. Platformun test aşamalarında, 1 dakikalık mevcut video sınırının 1 saate çıkartıldığı söyleniyor.

Facebook son yıllarda ana uygulamasındaki eski trafiği kaybetmiş durumda. Artık genç kitlenin büyük çoğunluğu standart Facebook hizmetlerini kullanmıyor. Bunun üzerine adının karıştığı skandallar, milyonlarca insanın ana uygulamayı terk etmesine neden oluyor. Facebook, genç kitleyi çekemezse zamanla yok olacağını biliyor. Bu nedenle yıllar önce satın aldığı Instagram’a dönemin en trend özelliklerini getirerek güncellemeler yapıyor. Örneğin Snapchat’den aldığı Hikayeler özelliği buna en somut kanıt olabilir. 

YouTube’un video içerik platformu olma konusundaki rakipsizliği, Facebook’u ciddi derecede endişelendiriyor. Wall Street Journal’e göre şirket, daha uzun videoların yer alabileceği bir uygulama yapısı üzerinde çalışıyor. WSJ’nin kaynakları, söz konusu uzun videoların içerik üreticilere açık olacağını belirtiyorlar. Yani konuyu daha önce yayın yaptıkları platformlardan bilen insanlar, videolarını Instagram üzerinde de paylaşabilecekler.

Açıkçası bu durum Facebook’un hedefini doğrudan ortaya koyuyor. Muhtemelen YouTube algoritmalarından farklı bir tarza sahip olacak yeni sistemde içerik üreticilerinin daha kazançlı olmaları sağlanacak. Böylece hazırlanan videoların doğrudan Instagram’da paylaşılması mümkün olacak. Mevcut Instagram düzeninde videoların en uzun hali 1 dakika olabiliyor. Bu süre zarfında kullanıcılar ileri ya da geri sarma ya da videoyu durdurma gibi seçeneklere sahip değiller. Uzun videoların test ediliyor olması hem bu seçeneklerin, hem de yatay video izleme rahatlığının geleceğine dair önemli bir işaret. 

Instagram’ın yaptığı araştırmalarda, içerik üreticilerin böyle bir özelliği hoş karşıladıkları söyleniyor. Hedefinden Snapchat’i çıkartıp YouTube’a yönelen Instagram, paylaşım mantığına dayaranak yine erişim konusunda lider olmak istiyor. Son yıllarda 20 saniyeden 60 saniyeye çıkartılan video uzunluğuyla bazı değişiklikler sunan Instagram, 1 saatlik videolarla radikal bir değişim yaratacaktır.

Facebook’un neden olduğu veri gizliliği skandalları, hukuksal açıdan pek çok konuyu tartışmaya açtı. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda platformun yeni gelecek yasaklar karşısında hayatını sürdürmek için uygun bir reklam kazanç modeli yok, ancak YouTube’un kesinlikle var ve Facebook, onu almak istiyor. 

Şu anda ayda 300 milyon insan Instagram hikayelerini aktif bir şekilde kullanıyor. Kısa formatlı videodan uzun formata geçmek, uygulamanın trafik çeken özelliklerini de derinden etkileyecektir. Testlerin ne zaman tamamlanacağı, son kullanıcıların 1 saatlik videolara ne zaman kavuşacağı henüz netleşmiş değil. Detaylar ulaştıkça size aktarmaya devam edeceğiz, takipte kalın :)

Kaynak : https://gizmodo.com/instagram-is-reportedly-pivoting-to-hour-long-video-1826589286
21
10
7
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
10
7
1
0