Instagram, 100 Milyon Kullanıcının Biyometrik Verisini İzinsiz Toplamakla Suçlanıyor

33
24
1
1
0
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Instagram'a karşı bir dava açıldı. Açılan bu davanın konusu, Instagram'ın 100 milyon kullanıcının biyometrik verilerini izinsiz bir şekilde toplaması ve bu verilerden para kazanmasıyla ilgili. Yetkililer, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadılar.

Sosyal medya devi Facebook, haberlerimize sık sık hakkında açılan davalarla konu oluyor. Kimi zaman bu tür davalardan bir sonuç haberi gelmezken kimi zaman da Facebook'un ciddi oranlarda para cezalarına çarptırıldığını sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Hatta bunun son örneği, sadece birkaç hafta önce yaşanmış ve Facebook, hakkında açılan bir dava nedeniyle 650 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalmıştı.

Facebook'a ve Facebook'un sahip olduğu platformlara davalar açılmaya devam ediyor ve bu davaların da sonu gelmeyecek gibi görünüyor. Çünkü yaşanan son gelişme, Facebook'un sahip olduğu Instagram platformuna yeni bir dava açıldığını gözler önüne seriyor. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde açılan davada Instagram, kullanıcıların biyometrik verilerini izinsiz toplamakla suçlanıyor.

Instagram

Bloomberg'de yer alan habere göre Instagram, 100 milyon kullanıcının biyometrik verilerini izinsiz bir şekilde toplamış durumda. Üstelik iddialara göre Instagram bu verileri saklayıp, 100 milyon kullanıcının biyometrik verisi üzerinden kazanç sağlamış. Eğer söz konusu davada Illinois eyaletinin gizlilik yasası esas görülürse, Instagram bu davadaki her veri için 1.000 dolara kadar ödeme yapmak durumunda kalabilir.

Instagram ya da Facebook yetkilileri, açılan yeni dava ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadılar. Ayrıca bu davanın açılmasına neden olan biyometrik verilerin nasıl toplandığı da şu an için büyük bir sır. Ancak Instagram, önümüzdeki günlerde bu kritik davayla uğraşmak zorunda kalacak ve ciddi miktarda tazminat ödemek durumunda bırakılacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.imore.com/facebook-sued-over-illegally-collecting-biometric-data-instagram-users
33
24
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
33
24
1
1
0