Instagram'da Popüler Olabilmek İçin Neler Yapmalısınız?

29
7
5
5
4
Günümüzün en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında yer alan Instagram, sahip olduğu çalışma algoritması sebebiyle bazı şeyleri atlamamıza sebep olabiliyor. Peki ya yüklediğimiz fotoğrafları nasıl daha fazla kişiye aktarabiliriz?

Instagram, 2016 yılında ters kronolojik çalışma mantığını bıraktıktan sonra birçok kullanıcıdan geri dönüşler aldı. Aradan iki yıl geçmesine ve uygulamanın onlarca güncelleme almasına karşın hala 2016’daki Instagram sürümünü özleyenler de mevcut. Instagram, şimdi ise sahip olduğu farklı çalışma tarzı ile birlikte aslında birçok gönderiyi atlamamamızı sağlıyor. Bu noktada sizlere gönderilerinizi daha çok kişiye ulaştırabileceğiniz birkaç öneride bulunacağız.

Instagram şu anda gördüğümüz gönderileri, alaka düzeyine göre sıralıyor. Bu sayede bizler de aslında uygulamada daha fazla zaman geçiriyor ve arkadaşlarımızın gönderilerini %90 oranında daha fazla görüyoruz. Daha önce de sizlerle paylaştığımız üzere bu algoritma; ilişki, sıklık ve kullanım temelleri üzerine dayanıyor. Ancak 2017 yılında birçok kullanıcı Instagram’ın hesapları gölgelediği üzerine şikâyetlerde bulundular. Eğer sizler de şikâyet eden kullanıcılar ile aynı fikirdeyseniz,  aşağıdaki maddeleri uygulamanızda fayda var.

  • Yüksek kaliteli fotoğraflar paylaşmada tutarlı olun. Takipçileriniz fotoğrafa ne kadar fazla bakar ve beğenirse, fotoğraflarınız Keşfet’e o kadar fazla çıkacaktır. Daha fazla insanın görmesi ise tahmin edersiniz ki daha fazla etkileşim alacağınız anlamına gelir.
  • Fotoğrafı beğenmeye teşvik edin. Eğer fotoğrafınızın sayıca çok beğenilmesini ve paylaşılmasını istiyorsanız, takipçilerinizle ilişkiler kurun. Onların fotoğrafı beğenmeleri, paylaşmaları, arkadaşlarını etiketlemeleri veya yorum yapmaları fotoğrafınızın daha fazla yayılmasına olanak tanıyacaktır.
  • Düzenli bir şekilde fotoğraf paylaşın. Belki de aralarında en önemli ve en dikkat edilmesi gereken madde budur. Çok sık fotoğraf paylaşmanız insanları sıkacakken, çok az fotoğraf paylaşmanız görünürlüğünüzü azaltacaktır. Buna ek olarak eğer gün içinde defalarca fotoğraf paylaşıyorsanız, takipçileriniz büyük ihtimal resimlerinize bakmadan geçecektir.

Eğer sizler de Instagram’da daha çok görünmek ve daha popüler olmak istiyorsanız, yukarı bahsettiğimiz maddeleri uygulayarak amacınıza ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://petapixel.com/2018/06/05/heres-how-instagram-actually-ranks-photos-for-feeds/
29
7
5
5
4
Emoji İle Tepki Ver
29
7
5
5
4