Instagram, E-Posta Dolandırıcılığını Bitirecek Yeni Bir Önlem Aldı

4
1
1
1
0
Her ne kadar hepimiz kimlik avı dolandırıcılarına inanmayacağımızı düşünsek de herkesin en az 1 kere de olsa dolandırılma ihtimali vardır. Dolandırıcılar, insanların kişisel bilgi ve şifrelerini elde etmek için kişilerin arkadaşlarını veya büyük markaları taklit ederler. Instagram da platformdaki dolandırıcılıklara karşı yeni önlemler alıyor.

Kimlik avı dolandırıcılarının yeni hedeflerinden birisi de Instagram. Durumun ciddiyetinin farkında olan Instagram, kullanıcılarının bu dolandırıcıların eline düşmemesi için bazı önlemler aldı.

Instagram, yeni güvenlik özelliğiyle uygulamanın güvenlik sekmesine, gönderdiği resmi e-postaların bir listesini ekledi ve kullanıcıların aldıkları gelen e-postanın şirketten mi yoksa bir dolandırıcıdan mı olduğunu iki kez kontrol etmelerini sağlıyor.

Gelen e-postaları nasıl kontrol edebilirsiniz?

instagram dolandırıcılık

Liste, Instagram'ın son iki hafta içinde gönderdiği güvenlikle ilgili e-postaları içeriyor. İkincil sekme ise yeni özellikler veya doğrudan mesaj bildirimleri ile ilgili duyurular gibi güvenlikle ilgili olmayan e-postaları listeliyor. Instagram'dan şifrenizi değiştirmenizi isteyen bir e-posta aldıysanız uygulamayı açabilir ve bu e-postanın güvenlik sekmesinde listelenip listelenmediğini kontrol edebilirsiniz. Gelen e-postanın şirketten mi dolandırıcılardan mı olduğunu kontrol ettikten sonra e-postayı silebilirsiniz.

Sosyal medya uygulamalarının güvenlik önlemlerini arttırdığını görmek gerçekten güzel bir durum fakat başlıca sorunlar, hatalardan ve açıklardan kaynaklanıyor. Bu yılın başlarında 540 milyon Facebook kullanıcısının bilgileri, dolandırıcılar tarafından sızdırılmıştı. Geçtiğimiz sene ise Twitter kullanıcılarına şifrelerini değiştirmeleri gerektiğine dair bir metin yollanarak birçok Twitter kullanıcısının bilgileri ele geçirilmişti. En azından Instagram, kullanıcılarının bu tarz bir e-postayla karşı karşıya kalarak dolandırılmasının önüne geçmek için bir önlem almış oldu.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/07/instagram-avoid-phishing-scams/?guccounter=1
4
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
1
1
0