Instagram, “Gördüğünüz Gönderiler” Dahil Birçok Yeni Özelliği Test Ediyor

26
2
0
0
0
Sosyal medya devi Instagram, temel gönderiler ve profil ayarlarına odaklanan yeni özelliklerini test etmeye başladı. Bu özellikler son görülen gönderileri, etiketlenen fotoğrafları ve yorum yapılan paylaşımları görmeyi sağlıyor.

Sosyal medya siteleri sürekli olarak kullanıcı arayüzlerini ya da özelliklerini güncelliyor. Son yılların en önemli piyasa aktörleri arasında yer alan Instagram da yeni özellikler geliştiriyor.

Firmanın çalışmaları genel olarak Hikayeler ve alışveriş özelliklerine odaklı durumda. Yine de profille ilgili çalışmalar da ihmal edilmiyor.

“Çalışma aşamasında” olan yeni özellikler arasında ilki, ‘gördüğünüz gönderiler’ özelliği. Bu özellik sayesinde yeni gönderileri hiç işin içine katmadan, baktığınız paylaşımların arasından aradığınızı bulmanız daha kolay olacak.

İkinci özellik ise fotoğraflardaki etiketler ile ilgili. Etiketlenen Kişiler arayüzüne takip buton eklenecek.

Diğer gelecek olan özellikler de benzer şekillerde çalışacak. İşlevleri isimlerinden belli olan bu özelliklerden “Beğendiğiniz gönderiler”, hangi gönderilere beğeni attığınızı gösterecek. Bu özellik şu anda uygulamada var ancak erişmesi biraz karışık olabiliyor. Gönderdiğiniz gönderiler özelliği, paylaşımlarınızı görmenizi sağlayacak. Yorum yaptığınız gönderiler adlı özellik de altında yorumunuz bulunan gönderileri sıralayacak.

Pek çok kullanıcı, bu yeni özellikleri Facebook’un Aktivite Kaydı özelliğine benzetiyor. Temel olarak siteyle olan bütün etkileşimleriniz belli başlıklar altında toplanmış oluyor.

Instagram ayrıca paylaşım sayılarını gizleme ve beğeni sayılarını saklama yoluna gidiyor. Bu konuda yapılan değişiklikler çok tartışılmış olsa da durumun bir hata mı olduğu, yoksa Instagram’ın bu özelliği yavaş yavaş hayata geçirerek gelecek geri bildirimlere göre karar verme yoluna mı gideceği bilinmiyor.

Instagram’ın test ettiği ancak paylaşmadığı özellikler daha önce olmuştu. Bu özelliklerin de aktifleştirilip aktifleştirilmeyeceklerini zamanla göreceğiz.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/06/instagram-tests-posts-you-ve-seen-feature-and-follow-button-in-tagged-people-list-ui.htmlInstagram, “Gördüğünüz Gönderiler” ve Başka Diğer Özellikleri Test Ediyor
26
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
2
0
0
0