Instagram'dan İzinli Uygulamaları Engellemeyi Kolaylaştıracak Yeni Özellik

14
3
1
1
0
Kullanıcı verilerinin güvenliğini bir üst noktaya taşımak isteyen Instagram, bu doğrultuda uygulamaya yeni bir güvenlik özelliği ekleyecek. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, daha önceden hesaplarında izin verdikleri üçüncü parti uygulamaları görebilecek ve engelleyebilecekler.

Son zamanlarda gelen güncellemelerde karanlık mod gibi pek çok özelliğe kavuşan Instagram, son olarak yeni yayınlanacak bir güncellemeyle de güvenlik önlemlerini artıracak. Bu güncellemeyle birlikte uygulama, kullanıcıların hangi üçüncü taraf uygulamaların hesaplarına erişebildiğini ve onlarla hangi bilgilerin paylaşıldığını kontrol etmelerini kolaylaştıran yeni bir özelliğe kavuşacak.

Önümüzdeki altı ay içinde yavaş yavaş lanse edilecek olan değişiklik sayesinde Instagram, hesabınıza erişim isteyen uygulamalar için Facebook benzeri seçenekler sunacak. Bu noktada hesabınıza erişim isteyen uygulamalardan birini ilk defa kullandığınızda, uygulamanın tam olarak hangi bilgilere erişebildiğini bilmenizi sağlayan bir yetkilendirme ekranı göreceksiniz.

Güncellemeyle birlikte kaç uygulamaya izin verdiğinizi de görebileceksiniz:

Instagram güvenlik güncellemesi

Ek olarak bu özellik, daha önce kaç uygulamanın hesabınıza erişmesine izin verdiğinizi görüntülemeyi ve izinleri kaldırmanızı da kolaylaştıracak. Bu doğrultuda uygulamanın Ayarlar menüsünde yer alan “Güvenlik” bölümünde, bir uygulamanın ne zaman hesabınıza bağlandığını görebileceğiniz ve hesabınızdan kaldırabileceğiniz yeni bir "Uygulamalar ve Web Siteleri" menüsü olacak.

Instagram'a eklenecek olan bu özellik, esasında Facebook'taki üçüncü parti uygulamalardan kaynaklanan bir marka değeri kaybı nedeniyle geliyor. Geçtiğimiz ay Facebook, Cambridge Analytica skandalı sonrasında yaptığı araştırmalar sonucunda kuralları çiğnediği gerekçesiyle on binlerce uygulamayı platformundan çıkardığını açıklamıştı.

Facebook’un yanı sıra Instagram’ın başı da geçmişte üçüncü taraf hizmetleriyle derde girmişti. Geçtiğimiz aylarda yaşanan skandal habere göre hackerlar, yüksek profilli hesapları ele geçirmek için analitik çözümleme hizmetlerini başarılı bir şekilde taklit etmiş ve şirketin tercihli hisse sahibi ortaklarından biri, milyonlarca kullanıcının konum verilerini kopyalarken yakalanmıştı.

Bu olaylardan sonra başı belaya giren Instagram’ın bu hamlesinin oldukça mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Sonuçta kullanıcılar, tek seferlik bir kullanım için ne olduğu belirsiz onlarca uygulamaya izin veriyor ve bu uygulamalara dönüp tekrar bakmıyorlar.

Kaynak : https://mashable.com/article/instagram-security-feature/
14
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
1
1
0