Instagram, IGTV Videolarını Ana Sayfaya Getiriyor

23
6
2
0
0
Popüler sosyal medya platformu Instagram, kısa bir süre önce kendi video servisi Instagram TV’yi duyurmuştu. Şimdi de IGTV içeriklerini ana sayfa akışına getirmek için testler yapmaya başladı.

Sosyal medya ve video içerik üreticiliğinin değişmez akımlarından birisi olan video blog paylaşımları, YouTube içeriklerinin önemli bir kısmını oluşturuyor. İçerik üreticileri, amatör ve samimi olan bu tarz gündelik içeriklerden para kazanabilecekleri alternatif bulamadıkları için YouTube’u kullanmak zorundalar. Aynı zamanda video çekmek ve güzel bir sunum hazırlamak da profesyonellik istiyor. 

Facebook’a ait olan Instagram ise bu sektördeki açıkların farkına vardı. Instagram TV ile dikey formattaki videolarda maksimum 10 dakikalık içeriklere izin veren platform, yeni bir anlayış geliştirdi. Geçtiğimiz ay Instagram’ın 1 milyar kullanıcı sınırını aşmasıyla birlikte duyurulan yeni özellik, video blog paylaşımı için sıkı bir alternatif yarattı.

YouTube’u yavaş yavaş saf dışı bırakmak isteyen, en azından sosyal ve gündelik içerik akışını kendisine çekmek isteyen Instagram, IGTV içeriklerini anasayfada göstermeye başlayacak. Sıradan gönderilerin arasında bulunacak IGTV gönderilerine tıklayarak videonun tamamını izleyebileceğiz. Bu zamana dek IGTV videoları sadece hikayelerden erişilebilen içeriklerdi. Sanıyoruz ki Instagram, buradaki erişim oranlarından memnun değil.

Yine de sıradan gönderilerle karıştırılmaması için IGTV paylaşımları, kendi ölçülerine oranlanmış çerçeveler içerisinde gözükecekler. Bu kartlardan istenilen içeriklere tıklanabilecek. 

IGTV’nin harici mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.  

23
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
6
2
0
0