Instagram'ın Yeni Video Paylaşım Platformu IGTV, YouTube'a Gerçekten Rakip Olabilir mi?

14
12
6
5
3
Instagram, dün yaptığı lansman etkinliği ile yeni video paylaşım platformu IGTV'yi tanıttı. IGTV'nin tanıtılması ile birlikte kafalarda tek bir soru işareti oluştu; YouTube'a rakip olabilir mi?

Dünyanın en büyük görsel içerik platformu olan Instagram, çok kısa bir süre önce yeni video paylaşım platformu IGTV’yi tanıttı. 1 saate kadar uzunlukta, yalnızca dikey videoların yer alacağı platform, direkt olarak mobil kullanıcıları hedef alıyor.

IGTV, Instagram’ın diğer özelliklerinden tamamen farklı olan bağımsız bir uygulama. Her Instagram kullanıcısı aynı zamanda bir IGTV kullanıcısı da olacağından yeni platformun kısa sürede 1 milyar kullanıcıya ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

YouTube’da yer alan içerik üreticiler uzun zamandır Google’ın video paylaşım platformuna bir alternatif arıyordu. YouTube’un para kazanma kuralları ve algoritmalarında sürekli olarak gerçekleşen değişimler, içerik üreticilerin YouTube üzerinden para kazanmasını zorlaştırıyordu fakat hayatlarını buradan kazanan kullanıcıların bir alternatifi de bulunmuyordu.

IGTV’nin YouTube’un sürekli değişimlerinden bıkmış içerik üreticiler ve kullanıcılar için bir alternatif olup olmayacağı merak ediliyor. Sonuçta IGTV’de yalnızca dikey videolar yer alacak ve uygulama mobil cihazlardan kullanılabilecek. Bu da Instagram’ın IGTV ile PC kullanıcılarını direkt olarak oyunun dışında bıraktığı anlamına geliyor.

IGTV ile ilgili merak edilen bir başka konu ise içerik üreticilerinin nasıl para kazanacağı. Instagram, lansman sırasında yaptığı açıklama ile platformda başlangıç sırasında herhangi bir reklam olmayacağını belirtti. Peki, reklam gösterilmeyen bir platformda tüm günlerini bu iş için ayıran içerik üreticiler nasıl para kazanacaklar?

Henüz IGTV ile ilgili pek çok soru işareti var ve yeni video içerik platformunun yakın gelecekte YouTube’u korkutması beklenmiyor. Fakat Instagram’ın YouTube’un yaptığı hataları yapmayarak kullanıcı şikayetlerine kulak vermesi ve içerik üreticileri için bir gelir kaynağı oluşturması, orta vadeli gelecekte IGTV’yi bir YouTube alternatifi haline getirebilir.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/21/instagram-igtv-youtube/
14
12
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
14
12
6
5
3