Instagram'ın Ardından Messenger'a da ''Hikayeler'' Özelliği Geliyor

0
0
0
0
0
Snapchat'i Snapchat yapan en önemli özelliklerden biri olan Hikayeler, Facebook'a bağlı uygulamalar tarafından kopyalanmaya devam ediyor.

Facebook hiç geri adım atmadan Snapchat'in özelliklerini taklit etmeye devam ediyor. Bir süre önce Facebook'un sahibi olduğu Instagram'a, Snapchat'in temel özelliklerinden olan ''hikayeler'' özelliği gelmişti. Şimdi ise bu özelliği kullanma sırası Messenger'da.

Aslında Messenger ile ilgili haberlerimizde sürekli değiniyoruz ancak bir kez daha değinmekte fayda var; Facebook, başından beri Messenger'ı kendi platformundan çoğu konuda bağımsız bir uygulama yapmak istiyor ve bu isteği doğrultusunda eline geçen her fırsatı kullanıyor. Hikayeler özelliğinin Messenger'a gelecek olması da bunun en güzel örneklerinden biri.

''Messenger Day'' olarak adlandırılan özellik -tahmin edebileceğiniz gibi- filtreler ile birlikte fotoğraf ve video paylaşabilmenizi sağlamakta. Yaptığınız paylaşımların ömrü ise 24 saat. 

Messenger Day özelliği sadece Messenger uygulamasına özel olacak. Yani Facebook uygulamasından hikayeleri görme olayı söz konusu değil (bir diğer deyişle Facebook, Messenger'ı daha da aktif şekilde kullanılan bir uygulama yapacak).

Messenger Day özelliği şu an için Polonya'da kullanıma sunulmuş durumda. Pilot bölge olarak Polonya'nın seçilmesindeki sebep ise Snapchat'in bu ülkede oldukça düşük bir kullanıcı kitlesine sahip oluşu. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2016/09/30/messenger-day/?ncid=rss
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0