Instagram'ın 'Meme Problemi' Büyüyor: "Neden Sadece Kadınların Göğüsleri Engelleniyor?"

2
1
0
0
0
Facebook ve Instagram kadınların meme uçlarını içeren fotoğrafları bazen absürt derecelere varan şekilde sansürlüyor. 2015'ten beri kadın @genderless_nipples isimli bir hesap bu politikanın değişmesi için mücadele ediyor. Ancak Facebook hala aynı tutumda!

Yeni bir Instagram hesabı olan @genderless_nipples, sosyal medya sitesinin kadın çıplaklığı konusunda politikasını test etmek için yakın çekim fotoğraflar kullanıyor. Hesap hem erkek hem kadın meme uçlarının fotoğraflarını yayınladı ve Instagram’ın çifte standart yaptığı politikasına dikkatleri çekti. “Erkekler meme uçlarını gösterebilir, ancak kadınlar yasaklanıyor! Tüm cinsiyetleri destekleyin, bu politikaları değiştirelim” ifadelerini kullanan hesap Facebook’un satın aldığı Instagram’a büyük bir eleştiride bulundu.

Instagram ve Facebook, kadın çıplaklığını absürt boyutlara vardıran sansürleme davranışı ile son birkaç yıldır şiddetli eleştirilere maruz kalıyor. Tarihsel görüntüler, mamografi çekilen kadınlar, hatta ünlü sanat eserlerini sansürleyen site, birçok çevre tarafından cinsiyetçilikle suçlanıyor. Öyle ki bir defasında yalnızca kadın göğsüne benziyor diye The Daily Dot’un pasta resmini bile yasaklamışlardı.

()

Ancak erkek meme uçları hakkında herhangi bir sansürleme görülmedi. Bu duruma tepki olarak 2015’te internet üzerinden yapılan bir kampanyada, kadınlar üstsüz resimlerini çektiler ve göğüs uçlarına erkek göğüs uçlarını photoshopladılar. “@genderless_nipples” hesabında yayınlanan tüm fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz. Siteye gönderilen hiçbir resimde bilgileriniz başkalarıyla paylaşılmıyor.

Geçtiğimiz pazartesi, bu hesapta yapılan yorumlardan birinde, gönderilerden birinin silindiği söyleniyor. Ancak bu resimdeki meme ucu bir erkeğe aitmiş. Yorumu yapan kişi “Instagram daha erkek ve kadın memesi arasında ayrım bile yapamıyor, neden kadın göğsü gördüğünde hemen resimleri kaldırıyorlar, bundan bu kadar korkacak ne var?” diyor. Kadın hakları savunucuları ve duyarlı vatandaşlar, işin peşini bırakmayacak gibi görünüyor.

Kaynak : http://www.theverge.com/platform/amp/2016/12/6/13852900/genderless-nipples-instagram-censorship-policy
2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0