Instagram, Siber Zorbalıkla Mücadele Etmek İçin Yeni Bir Özellik Getiriyor

19
4
2
2
0
Siber zorbalık neredeyse herkesi etkileyen bir sorun haline gelmiş durumda. Bunun büyük bir sorun olduğunu bilen Instagram, zorbalık yapan kullanıcıları fark ettirmeden 'kısıtlayan' yeni özelliğini duyurdu.

Sosyal ağlardaki çevrimiçi zorbalığa karşı mücadeleye öncülük etmek istediğini söyleyen Instagram, yeni bir özellik ortaya koyuyor. Çarşamba günü yayınlanan "Kısıtla" adı verilen en son özellik, zorbalıkla mücadeleye yardımcı olacak. Özellik, temmuz ayından bu yana test ediliyor.

“Kısıtla” özelliği, yazılarınıza bu kişiden gelen yorumları diğer kullanıcıların görmesini engellemenize izin veriyor. Kısıtlanan kullanıcılar, Instagram'da etkin olup olmadığınızı veya doğrudan mesajlarını okuyup okumadıklarını da göremiyor. Instagram kullanıcıları, yorumlarını onaylayarak kısıtlı kişinin yorumlarını başkalarına göstermeyi de tercih edebilir. Pace Üniversitesinde profesör ve yardımcı dekan olan Randi Priluck, sosyal medya ve mobil pazarlamaya odaklandı. Profesör, “Instagram'ın bir şeyi yapması, hiç bir şey yapmamaktan iyidir. Ancak soru şu: Bu ne kadar işe yarayacak? ” dedi.

Engellemekten daha etkili

Pew'un 2018'de yaptığı bir araştırmaya göre ABD'deki gençlerin yüzde ellisi, çevrimiçi ortamda zorbalık veya tacizde bulunuyor. Kâr amacı gütmeyen bir zorbalıkla mücadele grubu tarafından yapılan bir başka çalışmaya göre, 12-20 yaş arasındaki siber zorbalık mağdurlarının %42'si Instagram'da kendileri de zorbalık yapıyor. Instagram'a göre, bir 'kabadayı', engelleme, takibi bırakma veya bildirme, zorbalık yapan kişinin tahmin edilemez davranışlarıyla sonlanabilir. Kısıtlama özelliği ile Instagram kullanıcıları, zorbalık eden kişiye bildirmeden kendilerini koruyabilir.

Siber Zorbalık Araştırma Merkezi'nin eş müdürü ve Florida Atlantic Üniversitesi'nden bir profesör olan Dr. Sameer Hinduja, “Özelliğin ne derecede işe yaradığını ve kritik Instagram kullanıcıları kitlesinin bu özelliği kullanıp kullanmadığını görmemiz gerekiyor” dedi. Instagram daha önce de bir yorumun yayınlanmadan önce saldırgan olup olmadığını değerlendiren yapay zekalı yeni bir araç geliştirmişti.

Kaynak : https://technoidhub.com/news/instagram-rolls-out-a-new-feature-to-fight-bullying/19599/
19
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
19
4
2
2
0