Instagram'ın Snapchat Benzeri Uygulaması Threads Duyuruldu

46
5
4
3
2
Instagram bugün, Facebook Messenger'a oldukça benzeyen bir uygulama olan Threads'i çıkarttı. Threads, arkadaşlar arasında özel mesajlaşmalar yapılabilen ve bu yönüyle Messenger'a oldukça benzer özelliklere sahip olan bir uygulama.

Instagram, şu anda dönemin en popüler sosyal medya uygulamarından bir tanesi. Özellikle hikayeler özelliği geldiğinden beri Snapchat'in de kullanıcılarını kendine çekmesiyle çok daha fazla kullanıcı tarafından kullanılır bir hale gelmişti. Şimdi ise mesajlaşma özelliğini farklı bir uygulamayla birlikte kullanacak. Facebook ve Messenger'a benzer bir şekilde artık Instagram ve Threads karşımızda olacak. Asıl merak edilen konu ise Threads'in akıbetinin Messenger gibi olup olmayacağı çünkü son dönemlerde Messenger kullanan kişi sayısı düşüşte. 

Threads:

instagram

Threads uygulamasına ilk girdiğiniz zaman ön kameranız karşınıza çıkacak. Bu da tıpkı Snapchat gibi fotoğraf çekip arkadaşlarınıza anında gönderebilmenize olanak sağlayacak. Ayrıca kullanıcılar Instagram'ın fotoğraf ve video düzenleme özelliklerini de kullanabiliyor. Yani DM'den gönderdiğiniz fotoğraflarla aynı özelliğe sahip olacak. Ayrıca kullanıcılar tek kelimelik durumları emojilerle birlikte paylaşabilecek. Hatta dilerseniz bunları ayarlayıp durumunuzu arkadaşlarınızla otomatik olarak paylaşabilirsiniz. 

Ağustos ayından beri Threads ile ilgili bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyordu. Instagram ile Threads arasındaki en önemli farklılık ise yakın arkadaşlar özelliği. Geçen sene Instagram tarafından yayınlanan bu özellik, hikayelerinizi sadece görmesini istediğiniz insanlarla paylaşabileceğiniz bir liste oluşturuyor. Threads'i ise sadece bu listedeki insanlarla iletişim kurmak için kullanabiliyorsunuz. Eğer bir yakın arkadaş listeniz yoksa, uygulamayı indirirken bir liste oluşturmanız gerekiyor.

Instagram için özel bir mesajlaşma uygulaması yapmak mantıklı olabilir. Zamanında Facebook bunu yaptığında işler onlar için iyi gitmişti. Ayrıca artık insanlar Instagram'ı çevre oluşturmak amacıyla da kullanıyor. Durum böyle olunca çok takipçisi olan insanlar, kendi arkadaşlarıyla özel bir şekilde konuşabilecekleri bir alana sahip olmuş olacaklar. 

dm

Fakat Threads kesinlikle dezavantajlı bir şekilde yarışa başlıyor. Çünkü insanlar hala DM üzerinden mesajlaşmaya devam edebilecek. Bu da bir süre boyunca birçok kullanıcının uygulamayı indirmeye gerek duymayacağı anlamına geliyor. Uygulamanın ilgi çekici bir hal alabilmesi için Instagram'ın belli başlı bazı özelliklerini farklılaştırması gerekecek. Ayrıca yakın arkadaşlar özelliğini kullanan insanların sayısı da tahmin edildiği kadar yüksek rakamlara ulaşamıyor. Birçok insan hala bu özelliği kullanmıyor. Bu da Threads için bir dezavantaj oluşturuyor.

Yani insanların hala Instagram DM kullanmayı tercih etmeleri oldukça muhtemel. Fakat uygulamanın akıbetinin ne olacağını zaman gösterecek. Instagram, uygulama popülerleşecek olursa bir kere daha Snapchat'e zor zamanlar yaşatabilir.

Kaynak : https://thenextweb.com/socialmedia/2019/10/03/instagram-launches-threads-chat-app/
46
5
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
46
5
4
3
2