Instagram, Uygulamada Fazla Vakit Geçiren Kullanıcıları Uyarmaya Başladı

33
11
7
4
1
Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamayla, kullanıcıların 'bağımlı olmaması' için bir adım attığını duyuran Instagram, yeni özelliğini kullanıma sundu.

Sosyal medya artık hayatımızın en büyük parçalarından biri. Sürekli olarak gelişen ve yenilenen bir mecra olması sayesinde gözümüzü hep üzerinde tutmayı başarsa da son dönemde sosyal medya bağımlılığı ve kişinin psikolojisine etkileri hayli tartışılır olmuştu. Instagram ve Facebook ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak, kullanıcıların bağımlılığının önüne geçecek yenilikler sunacaklarını açıklamışlardı.

Özellik, gelen son güncellemeler ile birlikte kullanıma sunuldu. Artık kullanıcılar Instagram'da, anasayfada yaptıkları gezi sırasında 'Son iki gündeki tüm yeni gönderileri gördün' şeklinde bir uyarı alacaklar. Gelen bir diğer yeni özellik ise 'Rahatsız Etme' modu. kullanıcılar hem Instagram'da hem de Facebook'ta bu modu etkin hale getirerek bildirimlerini kapatabilecekler. Bu özellik henüz test aşamasında olsa da yakın zamanda kullanıma sunulması bekleniyor.

Instagram'ın aylık bir milyar aktif kullanıcısı olduğunu biliyoruz ve tüm bu kullanıcılar her ay milyarlarca paylaşım yapıyor. Uygulamada geçirilen zamanın kullanıcılara bildirilmesi gerektiğini söyleyen CEO Kevin Systrom, Instagram'ın bu konuda çok daha büyük düzenlemeler yapacağını ve en büyük hedeflerinin bu konuda kullanıcılara karşı %100 dürüst olmak olduğunu da belirtti.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/07/02/instagram-do-not-disturb/
33
11
7
4
1
Emoji İle Tepki Ver
33
11
7
4
1