Instagram, Uygunsuz İçerik Görüntüleriyle Nasıl Başa Çıkacaklarını Açıkladı

22
5
3
2
2
Instagram, kaldırılmasını gerektirecek bir durum olmayan ancak uygunsuz olarak görülen içeriklerin görünürlüğünü azaltacak. Bu amaçla makine öğrenmesi kullanılacak.

Son dönemlerde Facebook ile Tumblr’ın yasak aşkının meyvesi kıvamına gelmeye başlayan Instagram, kendi özüne sadık kalmak ve kendi tarzını oturtmak için yeni önlemler alıyor.

Instagram, siteden kaldırılacak ya da sayfa kapattıracak nitelikte olmayan ancak yine de genel olarak rahatsız edici bulunan, insanların hoşuna gitmeyebilen ve uygunsuz olarak nitelendirilen içeriklerin görüntülenmesini azaltacak.

Bu gönderileri belirlemesi için bir makine öğrenmesi sistemi ve yapay zeka kullanacağını belirten şirket yetkilileri, uygunsuz içeriklere de örnek verdi. Şirketin Menlo Park merkezinde yapılan basın açıklamasında, bu türden içeriklerin keşfet sayfasında ve hashtag listelemelerinde çıkmayacağı belirtildi. Yani bu içerikler, özel olarak görmek istemeyen kimseye gösterilmeyecek.

Bu içerikler, Topluluk Kuralları’na göre belirlenecek. Yani cinsel organ, göğüs ucu, cinsel ilişki içermeyen görseller de uygunsuz olarak belirlenip görüntülenmeleri azaltılabilecek. Ayrıca doğrudan ayrıştırıcı dil, nefret söylemi, hakaret ya da aşağılama içermeyen ancak imasında bulunan gönderiler de şirketin gazabına uğrayacak.

Instagram ayrıca spam içeriklerin de sonunu getirmeye hazırlanıyor. Artık “ekranın ortasına iki kere dokun, kalbi tamamla” gibi spam içerikler, “her like 1 lira” içerikleri, “sayfamız saldırı altında seri kalp atalım, yorum yapalım”lar yok. Bunları yapan kendi ayağına sıkmış olacak, azalarak bitmeleriyle beraber hepimiz rahat edeceğiz.

Bu gönderiler tamamen kaldırılmayacak ancak haber kaynağının en altına itilecekler. Bu durumun içerik üreticilerine, Instagram modellerine, çalışmalarını devam ettirmek için Patreon ve Ko-Fi gibi uygulamalara ihtiyaç duyan sanatçılara nasıl etki edeceği ise henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/04/10/instagram-borderline/
22
5
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
22
5
3
2
2