Geç Olsun Güç Olmasın: Instagram Web Sürümüne Direkt Mesaj Özelliği Geliyor

23
8
5
0
0
Geç Olsun Güç Olmasın: Instagram Web Sürümüne Direkt Mesaj Özelliği Geliyor
Popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, web sürümüne Facebook Messenger benzeri bir mesajlaşma bölümü eklemeye hazırlanıyor. Bu gelişme, Instagram'ı çoğunlukla web üzerinden kullananları fazasıyla memnun edebilir.

Instagram’ın masaüstü kullanımı ile mobil kullanımı arasında dağlar kadar fark var. Elbette bu şaşılacak bir durum değil; ancak popüler uygulamanın web sürümündeki kısır özellikler, Instagram’ı masaüstünden de efektif bir şekilde kullanmak isteyen insanların elini kolunu bağlıyor. Zira web sürümünden ne fotoğraf yükleyebiliyorsunuz ne de mesaj atabiliyorsunuz.

Instagram’ın web sürümündeki kullanıcı kitlesini artırmak için harekete geçen sosyal medya devi, mobil uygulamaya göre oldukça geliştirmeye açık olan bu alanı çok daha işlevsel bir yer haline getirmeye hazırlanıyor. Şirket, Instagram’ın web arayüzüne DM yani direkt mesaj bölümü eklemek için kolları sıvadı.

Söz konusu yenilik, sosyal medya platformlarının yeni özelliklerini keşfetme konusunda başarılı bir sicile sahip olan Hong Kong’lu geliştirici Jane Manchun Wong tarafından tespit edildi.

Wong, DM’lerin Facebook Messenger'a benzer bir arayüze sahip olduğunu ve kenar çubuğunda listelendiğini söylüyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, daha önce yaptığı açıklamada, Messenger, Instagram ve WhatsApp arasında çapraz iletişimin kurulabileceğinin sinyallerini vermişti. Bu nedenle söz konusu uygulamaların benzer kullanıcı arayüzlerini paylaşması pek de şaşırtıcı değil. 

Instagram’ın yeni özelliği, bilhassa influencer’lar ve işletme hesaplarını kullananlar için nimet olabilir. Zira telefondan yüzlerce kişiye cevap vermek o kadar da kolay olmasa gerek. Instagram bir de web sürümünden fotoğraf yüklemeye izin verirse tadından yenmez.

Halihazırda küçük bir kullanıcı kitlesi tarafından test edilen özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil. Fakat yeni gelişmeler olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://thenextweb.com/twitter/2019/10/09/instagram-may-finally-add-dms-to-desktop-with-messenger-like-interface/
23
8
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
8
5
0
0