Intel, 2020'de Kendi Harici Ekran Kartını Üreteceğini Duyurdu

17
1
1
1
0
Intel, entegre grafik işlemcileri konusunda yetersiz bulunuyordu ve daha güçlü bir performans için 2020 senesinde harici bir grafik işlemcisi üreteceğini nihayet açıkladı.

Pek çok kullanıcı, Intel'in dahili grafik işlemcilerinin yetersizliği sebebiyle Nvidia ve AMD gibi şirketlerin ürettiği harici GPU'lara yöneliyordu. Bilgisayarını görsel tasarım ve oyun için kullanan kullanıcıların bu memnuniyetsizliği ve oluşan harici işlemci piyasası Intel'i harekete geçirmiş gibi görünüyor. Bir süredir Intel'den harici ve yüksek performanslı bir harici grafik işlemcisi bekleniyordu, ancak hemen herkes 3 - 4 seneden önce bu işlemcilerin gelmeyeceğini düşünüyordu.

Intel'in resmi twitter hesabı üzerinden verilen habere göre 2020, yeni grafik işlemcileri için öngörülen tarih. Ancak uzmanlar böyle bir donanımın üretilme sürecinin oldukça zorlu olduğunu söylüyorlar ve Intel'in 2 senede bunu nasıl gerçekleştireceğini merak ediyor.

Bilindiği üzere Intel'in grafik işlemcileri CPU'lara entegre halde bulunuyordu, ancak bu grafik işlemciler oldukça basit tasarımlara ve düşük güce sahipti. Profesyonel kullanıma uygun olmadığı için de yetersiz bulunuyordu. Intel’in AMD'nin grafik işlemcileri konusunda görevli uzmanı Raja Khoduri’yi transfer etmesinden birkaç ay sonra gelen bu haber, işlemlerin hızlandığının bir göstergesi.

Şirket, 2010 senesinde de benzer bir duyuruda bulunmuştu ancak beklenen GPU bir türlü gelmemişti. Hal böyle olunca da bir şüphe oluşmuyor değil, ancak tüm kullanıcılar haberin doğruluğuna inanmak istiyor, çünkü grafik işlemcileri konusundaki rekabet, gelişimi körükleyen en büyük etken diyebiliriz.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/intel-gpus-will-compete-amd-nvidia-graphics-cards-in-2020-2018-6?utm_source=feedly&utm_medium=referral
17
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
1
1
1
0