Intel CEO'sundan AMD'nin Gerisinde Kaldıklarını Kabullenen Açıklama

42
6
4
2
2
Teknoloji devi Intel, AMD’nin adını vermeden işlemci teknolojileri konusunda AMD’nin gerisinde kaldıklarını söyledi ve 7 nm işlemcilerle ilgili çalışmalar yapmak için harekete geçtiklerini açıkladı.

Intel, 10 nm teknolojisini yıllardır hazır hâle getirmek için çabalarını sürdürmeye devam ederken AMD, bu konuda rakibini geride bıraktı ve 7 nm işlemciler üzerindeki çalışmalarını duyurdu. Rakibinin gerisine düşen Intel, uzun süre bu durumda kalmak istemiyor ve şirketin CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre işlemci pazarının tekrar lideri olmak istiyor.

Intel’in son 3 aylık kazancının açıklandığı listede, şirketin 19 milyar doların üzerinde bir gelire sahip olduğu doğrulandı. Oldukça iyi bir gelir olan bu miktar, büyük hacimli 10 nm işlemcileri kapsamıyor. Intel CEO’su Bob Swan, temel olarak şirketin işlem teknolojileri konusunda rekabetten geri kaldığını ancak artan yatırımlarla bu durumu tam tersi istikamete çevirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

'Amacımız 2 yıllık süreç içerisinde hızlanmak'

intel amd işlemci

Yatırımcılarla konuşan Swan, Intel’in şimdiki planının 10 nm işlemci üretimini artırmak ve 2021’de 7 nm işlemcileri öne alarak 2 yıllık bir sürede bu işlemcileri piyasaya sürmek olduğunu söyledi. Intel, gelecekteki süreç iyileştirmeleri için ise 2 ya da 2,5 yıllık süreç içerisinde bir ritim tutturmayı amaçlıyor. Bob Swan, “10 nm şu an ilk amacımız. 7 nm işlemciler için ise 2,5 yıl kadar bir süreye ihtiyacımız var. Bu süre içerisinde gerekli çalışmalarımızı yapacağız ve işlem teknolojileri sürecinde liderliği tekrar ele almaya çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Intel, gelir anlamında iyi bir çeyrek geçirdi ancak şirket, AMD’nin baskısını üzerinde daha fazla hissetmeye devam ediyor. İşlemci devi, şu anda 10 nm işlemci üretimine tüm odağını vermiş durumda. 2021 sonunda Intel’den 7 nm işlemciler görüp göremeyeceğimiz ise şu için merak konusu.

Kaynak : https://www.kitguru.net/components/cpu/matthew-wilson/intel-is-investing-to-recapture-process-leadership/
42
6
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
42
6
4
2
2