Intel, Apple’ın Bu Sene Çıkaracağı iPhone’lar İçin Yeni Modem Yongaları Üretiyor

14
2
2
0
0
Son dönemlerde büyük markaların yonga setleri ürettiğine hepimiz şahit olduk. Son gelen bilgilere göre Intel, Apple’ın 2018 model iPhone’ları için yonga setleri üretiyor.

Apple’ın Qualcomm ile yaptığı anlaşmadan en çok yararlananlardan biri de birkaç yıl önce iPhone’lar için modem çip siparişlerini alan ve o zamandan beri Apple ile olan ticari bağlarını güçlendiren Intel oldu. Intel, Apple’ın bu yılın sonlarına doğru gelecek olan yeni iPhone serisi için XMM 7560 modem çiplerinin üretimine başladı.

Nikkei Asian Review tarafından gerçekleştirilen bir röportajda; Intel’in Teknoloji, Sistem Mimarisi ve Müşteri Grubu Başkanı Yardımcısı Asha Keddy,” XMM 7560 modem çipleri, deneme ve seri üretim için şu anda devreye alınmış durumda” ifadelerinde bulundu. Öte yandan Keddy, XMM 7560 modem çiplerinin Intel için bir kilometre taşı olduğunu da ifade etti.

14nm mimariyle üretilen Intel modemleri, aynı zamanda 35 LTE bant desteği ile 1Gbps’ye kadar indirme hızı sunabiliyor. Ayrıca XMM 7560 modem yongası, Intel’in modem yongalarını ilk defa ürettiği şirket olma özelliğini de taşıyor. Ancak endüstri uzmanları, Intel’in yeni modem yongalarının bazı kalite sorunlarına sahip olduklarına işaret ediyor. Bu yüzden şirket, Apple’ın siparişlerinin tamamını almayabilir.

Kaynak : https://beebom.com/intel-begins-production-of-modem-chips-for-apples-2018-iphone-line-up/
14
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
2
2
0
0