Intel, 'Bağlantılı Ev' Departmanını Satmak İçin Alıcı Arıyor

3
1
1
1
0
Dünyanın en büyük yonga üreticilerinden birisi olan Intel, ev teknolojilerine katkı sağlayan Bağlantılı Ev departmanını satmak için alıcı arıyor. Şirket, sıkıntılı dönemlerinden kurtulmak için bazı kesintilere gittiğini gösteriyor.

Günlük hayatımızda ev içinde ağa bağlı olan cihaz sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Dünyanın en büyük yonga üreticisi Intel de bu ihtiyacı en hızlı ve verimli bir şekilde karşılayabilmek için The Connected Home (Bağlantılı Ev) isimli bölümünde yeni teknolojiler geliştiriyor ve üreticilere bu teknolojileri satıyor.

Son çıkan bazı haberlere göre şirket, Connected Home isimli departmanını satmak için alıcı arayışına başlamış. Şirket, Wi-Fi bağlantısı sağlayan ya da modemlere OEM geliştiren departmanını gözünden çıkarmış. İsmi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan habere göre şirket şu anda alıcı arıyor.

intel connected home

Intel’in Connected Home departmanı günümüzde yıllık 450 milyon dolarlık gelir elde ediyor. Bu gelir, Qualcomm ve Broadcom gibi rakip şirketlerin elde ettiği gelire göre oldukça az görülüyor. Dolayısıyla Intel’in departmanını satışa çıkarmasının arkasında yenilgiyi kabul etmiş olduğu gerçeği de olabilir.

Geçtiğimiz günlerde Intel’in CEO’su Bob Swan, bahsettiğimiz nedeni güçlendiren açıklamalarda bulunmuştu. Swan, şirketin daha az rekabet olan alanlara yönelmek için araştırmalara başladığını aktarmıştı. Ayrıca geçtiğimiz temmuz ayında şirketin 5G akıllı telefon modemi işi de Apple’a 1 milyar dolar gibi bir fiyatla satılmıştı.

Şirket her ne kadar krizle boğuşuyor olsa da geçtiğimiz günlerde yeni bir haberle gündemimize oturmuştu. Intel, MediaTek ile birlikte bilgisayarlar için 5G modem üretiminde ortaklık yapmak için anlaşmıştı. Bazı yorumlamalara göre bu anlaşma, şirketin kurtuluşa giden yolunun ilk adımı olabilirdi.

Yapılan anlaşmaya göre Intel, 5G modemlerin tasarımlarıyla ilgilenecek. Öte yandan ortaklıkta yer alan ikinci isim MediaTek, Intel’in tasarımları için yongaları geliştirecek. Üretilen yongalar yeniden Intel’in eline geçecek ve bu kez devreye bilgisayar üreticileri girecek. Dell ve HP, 5G modemlerin entegre edileceği bilgisayarları üreten ilk şirket olacak.

Kaynak : https://www.techpowerup.com/261566/intel-is-looking-to-sell-connected-home-division
3
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
1
0