Intel'in Çift Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Tasarımı Geleceği Ayağımıza Getiriyor

19
1
1
1
0
Intel'in prototip olarak 2 yıldır üstünde çalıştığı Tiger Rapids, üretime geçmeye hazırlanıyor. Asus ve Lenovo tarafından da kabul gören tasarım, günümüz bilgisayar anlayışını değiştirecek gibi görünüyor.

Çift ekranlı dizüstü bilgisayarlar, tasarım anlamında daha mobil bir yapıya sahip olsa da yavaş yavaş gerçek oluyor. Tam fonksiyonlu çift ekran PC’lere ait tasarımlara her geçen gün bir yenisi daha eklenirken, bu adımlardan en başarılısının Intel tarafından atıldığını söylemek mümkün.

Intel; yaklaşık 2 yıl boyunca tasarımı üzerinde çalıştığı Tiger Rapids adlı prototipini, Lenovo ve Asus cephesinden geçirmeyi başardı. Bahsi geçen iki dev firma, Tiger Rapids’e dair ürünlerini bu hafta düzenlenecek olan Computex fuarında gösterecek.

Dijital sanatçılar ve işi gereği notlar alması gereken insanlar için tasarlanan Tiger Rapids, hedef grubu olarak çok daha geniş kitlelere ve amaca hizmet edebilecek bir tasarıma sahip. Ana 7.9 inçlik ekranı ve kağıt hissine uygun bir şekilde tasarlanmış ikincil bir ekran barındıran cihaz, güç tüketimi anlamında da özellikle ikincil ekran boyutunda son derece iddialı. E Mürekkep teknolojisi ile donatılan ikincil ekranı ile birlikte cihaz 15 saatlik bir pil ömrü vadediyor. Tiger Rapids'in Asus uyarlaması olan versiyonun ise tamamen yapay zekaya odaklanacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/computing/intel-tiger-rapids-is-a-dual-screen-pc/
19
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
1
1
1
0