Intel'in Ezeli Rakibi AMD, Rekor Gelir Elde Ettiği 2018 2. Çeyrek Verilerini Açıkladı

35
4
0
0
0
Ryzen serisi ile bir çıkış yakalayan AMD, 2018 2. çeyrek verilerinde yüzde elli oranında değer kazandı.

Ryzen serisi AMD'yi pazarda tekrar diriltmiş ve Intel ile rekabet edebileceğini kanıtlamış olsa da, şirket 2017 2. çeyrekte hisse başına bir kuruş kayıp bildirmişti. Ancak son döneme ait açıklanan raporlara göre AMD, bu kez yükselişe geçmiş gibi görünüyor. Şirketin geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde elli oranında değer kazandığı belirtildi.

The Street tarafından bildirildiği üzere AMD, yıllık %53 artışla 1,76 milyar dolara yükselen gelir başına 14 sentlik GAAP dışı kazanç bildirdi. Ayrıca, şirketin hisseleri sabah işlemlerinde %8 arttı.Toplamda 467 milyon dolarlık işletme gideriyle, dev yonga üreticisi hala 186 milyon dolarlık işletme geliri ve 156 milyon dolarlık net gelire sahip. Mevcut hisse senedi fiyatları ise daha önce yapılan tahminlere oldukça yakın. Analistler, şirketin hisse başına 13 sent gelirini toplamda 1,72 milyar dolarlık gelirle rapor etmesini bekliyordu.

AMD CEO'su Dr. Lisa Su yaptığı açıklamada, “Güçlü gelir büyümesi, marj artışı ve yedi yılın en yüksek çeyrek net karı ile olağanüstü ikinci çeyrek geçirdik. En önemlisi, uzun vadeli teknoloji bahislerimizin gelecek için bizi çok iyi konumlandırdığına inanıyoruz. Ürün yol haritamızın devam etmesi ile birlikte pazar payı kazanımlarını ve karlı büyümeyi sürdürmek için mükemmel bir yol izlediğimizden eminiz” ifadelerini kullandı.

Üçüncü çeyrekte ise şirketin satışlarının lokomotifi olarak ikinci nesil Ryzen CPU'lar ve EPYC ürünleri görülmekte. AMD 3. çeyrekte, yaklaşık 1.7 milyar dolar (artı veya eksi 50 milyon dolar) gelir, yıllık bazda yaklaşık %7'lik bir artış ve GAAP dışı brüt marjın ise yaklaşık %38'e çıkmasını bekliyor. Analistler ise üçüncü çeyrekte 1.764 milyar dolarlık gelir bekliyor. Ayrıca AMD'nin kripto madenciliği için kullanılan GPU'larının büyük satışları sayesinde çok fazla kar elde ettiğini de belirtmek gerekir.

Kaynak : https://beebom.com/amd-bounces-back-in-an-year-reports-great-second-quarter-profit/
35
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
35
4
0
0
0