Intel’in Baş Mimarından, Intel Xe’nin Çıkış Tarihi ile İlgili Gizemli Tweet

9
4
4
2
2
Intel, Intel Xe grafik kartı ile bağımsız grafik kartı piyasasına girmeyi planlıyor. Intel Xe üzerinde çalışmalar devam ederken, şirketin baş mimarı Raja Koduri’nin attığı bir tweetteki fotoğraf, Intel Xe’nin çıkış tarihini müjdeliyor olabilir.

Intel, işlemci dünyasında ürettiği işlemciler ile bir hakimiyet sağlamış durumda. Şirket şimdi de üreteceği bağımsız grafik kartları ile grafik kartı piyasasına hakim olmaya çalışacak. Intel’in üreteceği bağımsız grafik kartının ismi ise Intel Xe olacak. 

Intel’in bağımsız grafik kartı Intel Xe’nin geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiği uzun süredir biliniyor. Ancak grafik kartının ne zaman piyasada görüneceği ile ilgili bugüne kadar herhangi bir ipucu verilmemişti. Intel’in baş mimarı Raja Koduri’nin 3 Ekim’de attığı bir tweet, Intel Xe’nin Haziran 2020’de görüleceğini işaret ediyor olabilir. 

intel Xe

Raja Koduri, 3 Ekim’de üzerinde “THINKXE”, “Haziran” ve “2020” yazan bir plaka taşıyan Tesla Model X fotoğrafı bulunan bir tweet attı. Koduri’nin bu gizemli tweeti Intel Xe’nin çıkış tarihine işaret ediyor olabilir. Intel, bu tür gizemli duyuruyu ilk defa yapmıyor. Şirket daha öncede Coffee Lake yongasının çıkış tarihini “Ekim”, “10” ve “2017” yazılı bir kahve fincanı fotoğrafı ile duyurmuştu. 

raja koduri tweet

Intel’in baş mimarının paylaştığı tweetteki tarihin Intel Xe’nin tanıtım tarihi mi yoksa piyasaya sürülme tarihi mi olduğu belli değil. Beklenti, Intel’in Intel Xe’yi Haziran 2020’de tanıtıp birkaç hafta içinde piyasaya sürmesi yönünde. 

Gen 12 grafik mimarisine dayanacak olan Intel Xe grafik kartlarının, veri merkezleri ve standart kullanıcılara sunulacak iki seçeneğe sahip olması bekleniyor. Ayrıca Intel Xe’lerin, girişi seviyesi mobil grafik oyun GPU’larından, süper bilgisayarlar için genel amaçlı GPU’lara kadar büyük bir alana hitap etmesi bekleniyor.

Intel Xe

Intel’in grafik kartı piyasasını elinde tutan AMD ve Nvidia ile nasıl başa çıkacağını şu an bilmiyoruz. Raja Koduri’nin gizemli tweeti bize sadece bir tarih vermiş oldu. Haziran 2020’ye kadar olan 8 ay boyunca Intel’in grafik kartı ile ilgili daha fazla bilginin ortaya çıkmasını hepimiz bekliyoruz. 

Kaynak : https://www.techradar.com/news/cryptic-tweet-by-raja-koduri-points-at-intel-xe-june-2020-release
9
4
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
9
4
4
2
2