Intel, AMD'ye Kafa Tutmak İçin Giriş Seviyeli İşlemcilerde İndirime Gitti

38
7
4
3
1
AMD ve Intel arasındaki rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Yakın zamanda Intel, bazı işlemcilerinin fiyatlarında düşüşe gitmeyi tercih etmişti. Şimdi ise AMD'nin düşük seviye işlemcilerinin pazara hakim olmasının önüne geçmek için 10. nesil i3 işlemcilere odaklanacak gibi gözüküyor.

AMD'nin Ryzen serisi ile işlemci pazarında Intel'e karşı üstünlük elde ettiğini görmüştük. Uygun fiyatlı ve yüksek performanslı bu işlemciler Intel'in işlemcilerine göre daha fazla tercih edilmeye başlamıştı. Durumun farkında olan Intel, bazı işlemcilerinde indirime gitmeyi de tercih etmişti. Sadece bunların yeterli olmayacağının farkında olan Intel, kollarını yeni nesil i3 işlemcisi için sıvadı. 

İşlemcinin ise bazı detayları ortaya çıktı. Intel'in 9. nesil i3 işlemcileri, 4 çekirdekli işlemcilerdi. Bir sonraki nesilde ise hyper-threading teknolojisini kullanmaya hazırlanıyorlar. Ayrıca i3-9100'ün 3.6 Ghz taban saat hızına sahip olduğunu da hatırlatalım.

i3-10100'ün özellikleri:

Eğer yukarıda yer alan veriler uydurma değilse i3-10100, 3.6Ghz taban saat hızına, 4 çekirdekli bir yapıya ve daha da önemlisi 8 iş parçacıklı modelle karşımıza gelecek. Core i3'te hiper iş parçacığı göz önüne alındığında, Intel’in yeni nesil Comet Lake işlemcilerinin tüm aralıklarında mevcut olacağı tahmin ediliyor. 

Hiper iş parçacığı, Intel'in eşzamanlı çoklu iş parçacığı olarak adlandırdığı şeydir. Bu, işlemcinin gerçek fiziksel çekirdeklerinin sanal işlere bölünebileceği anlamına geliyor. Bu da performans artışı sağlayan etmenler arasında yer alıyor. Ayrıca i3, i5, i7 ve i9 işlemcilerin 10. nesillerinde hiper iş parçacığı yapısı kullanılacak. Bir önceki nesilde sadece i9 bu yapıya sahipti. 

Comet Lake çiplerinin 2020 yılında piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Bu ayın sonuna doğru ise Core i9-9900KS'nin lansmanını göreceğiz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/intels-10th-gen-core-i3-cpus-may-be-supercharged-with-hyper-threading-to-battle-amd
38
7
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
38
7
4
3
1