Intel’den Birçok Dizüstü Bilgisayarı Tokatlayan Harika Mini PC: Skull Canyon

1
0
0
0
0
Intel’in geçtiğimiz ay tanıttığı ve yeni satışa çıkan mini PC konsepti birçok kişinin hoşuna gidecek gibi görünüyor.

Günümüzde artık bilgisayar kullanımı ikiye bölünmüş durumda. Ya oyun için ya da günlük kullanım ve iş için alınan bilgisayarlarda oyun ve grafik-tasarım işi için alınan bilgisayarlar masaüstü iken, günlük kullanım ve birçok iş kolu için ise dizüstü bilgisayarlar tercih ediliyor.

Ancak hem taşınabilir hem de dizüstü bilgisayarların ortalamasından daha iyi performans verebilen mini bilgisayar konseptinde sıra Intel’e geldi. Şimdiye kadar birçok çalışması olan Intel, Skull Canyon adını verdiği yeni mini pc’sini temel oyunculuk için hazırlayarak farklılık yaratıyor.

Teknik özelliklerine değinecek olursak haliyle Intel’in 2.6GHz hızında çalışan Core i7-6770HQ işlemcisini barındıran Skull Canyon’da Intel HD Audio ses teknolojisi ve Iris Pro 580 grafik birimi yer alıyor. Fiyat indirimi ve tercihi açısından herhangi bir RAM ve SSD bulunmayan cihazda 2 adet 32GB’a kadar destekli laptop ram slotu ve M.2 SSD slotu bulunuyor.

2.8 cm x 21.1 cm x 11.6 cm boyutlarıyla cepte bile taşınabilecek olan bilgisayarda 1 adet jack girişi ve 4 USB portu, 1 Thunderbolt/USB Type C portu, HDMI, Mini Display ve ethernet portu bulunuyor. Ayrıca mobil cihazlarınızı da düşünen Intel, öndeki 2 adet USB portlardan birini turuncu renkli olacak şekilde ayırmış. Bu port ise özellikle hızlı şarj desteğiyle dikkat çekecek ve mobil cihazlarınızı bu Skull Canyon’u kullanırken rahatlıkla şarj edebilmenizi sağlayacak.

NUC NUC6i7KYK model adına sahip olan Skull Canyon’un büyük ihtimalle 16GB DDR4 RAM ve 512GB SSD hali de piyasaya gelebilir, fakat büyük ihtimalle bu slotların boş olarak kullanıcılara bırakılacak şekilde versiyonu olacak. Fiyatına gelecek olursak eğer ABD’de 600 Dolar fiyatlandırma ile çıkan Skull Canyon’un Türkiye’ye gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0