Intel, Project Athena'nın İlk Cihaz Tanıtımlarını Gerçekleştirdi

7
3
1
0
0
Intel, CES 2019’da tanıtımını gerçekleştirdiği Project Athena’nın ilk cihazlarının tanıtımını bugün gerçekleştirdi. Şirket, bir pazarlama ve kullanıcı güveni hamlesi olarak gerçekleştirdiği bu projesi için de oldukça ince eleyip sık dokuyor.

Intel, bugün Project Athena’nın parçası olan cihazlarını tanıttı. İlk cihazlar hâlihazırda Dell ve HP bilgisayarlar olurken diğer üreticiler ise kendi Project Athena dizüstü bilgisayarlarını bu sene içerisinde satışa sunacak.

Şirket, bugün yaptığı açıklamada “Araştırmalar gösteriyor ki tüketiciler, satın alma kararlarında optik sinyallere ve vitrinlere itibar ediyorlar. Belirleyici test ve mesajlar, mağazalarda insanların dikkatini bunların çektiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

project athena

Şirketin belirlediği “Mobil performans için tasarlandı” göstergeci, önümüzdeki haftalarda satışa çıkacak olan Dell XPS 13 2-in-1, HP Elitebook 1040 ve HP Elitebook 830’un pazarlama aşamalarında kullanılacak. Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo ve Samsung’un diğer cihazları, bu yeni çıkartmayla “tatil sezonu” sırasında tanışacak.

“Mobil performans için tasarlandı” ibaresinin amacını yerine getirmesi ve müşterilere doğru dizüstü bilgisayarları bulmasında yardımcı olması umut ediliyor. Tabii bu çıkartmalar, teknolojiyle oldukça işli dışlı olanlara değil; teknolojik terimler ve bilgisayar donanımlarına yabancı olanların daha çok işine yarayacak.

Project Athena nedir?

Intel’in CES 2019’da tanıtımını gerçekleştirdiği bu projede cihazların anlık etki, performans ve cevap verme yeteneği, zekâ, batarya ömrü, bağlanabilirlik ve şekil faktörünü karşılaması gerekiyor.

Intel, Project Athena sertifikası isteyen tüm cihazları beklentileri karşılayıp karşılamadığı konusunda araştırıyor. Tabii ki "Herhangi bir üçüncü parti sistemin performansını garanti etmez” notu düşülmüş olması, beklentileri biraz baltalasa da bunun yasal amaçlar için yapıldığını gözden kaçırmamak gerekiyor.

Kaynak : https://www.tomshardware.com/news/intel-project-athena-visual-identifier-sticker-laptops,40120.html
7
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
0
0