Internet Explorer 1 Ayda Tam 40 Milyon Kullanıcı Kaybetti!

0
0
0
0
0
Microsoft'un ihtiyar tarayıcısı Internet Explorer, artık yavaş yavaş oyun dışı kalıyor.

Çoğunuzun ''Internet Explorer'ı kullanan mı vardı?'' dediğini duyar gibiyim fakat evet, Internet Explorer, hala en fazla kullanılan web tarayıcılarından biri.

Fakat bu durum fazla uzun sürecek gibi durmuyor. Zira Ekim ayı verilerine göre, müşterilerini yeni web tarayıcısı Edge'e geçirmek için elinden geleni deneyen Microsoft, buna karşın tam 40 milyon IE kullanıcısı kaybetmiş.

Peki Kullanıcılar Nereye Gitti?

Web tarayıcı pazarındaki dağılıma baktığımız zaman; Google Chrome, %55 gibi bir pazar payıyla zirvede sarsılmaz şekilde durmakta. Ekim ayında Chrome, pazarda 0.58'lik bir artış göstermiş. Bu artışın sebebi de 2.5'lik düşüş yaşayan Internet Explorer. Tabi 2.5'in sadece 0.58'inin Chrome gittiğini belirtelim. Pastadan asıl büyük payı alan ise şaşırtıcı şekilde Firefox.

Şaşırtıcı şekilde diyoruz zira bu yılın Firefox açısından en iyi yılı olduğu söylenemez. Yine de Firefox, Chrome'un ardından pazardaki yükselişine devam etmekte.

Microsoft zaten hali hazırda IE'den ümidi kesip oyuna yeni oyuncusu Edge'i sokmuştu. Ancak, bakalım Edge, sektörün dev lideri Chrome'a yetişebilecek mi?

Kaynak : http://www.digitaltrends.com/web/microsoft-browser-loss/?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0