İnternet Siteniz İçin En Doğru Hosting Firmasını Nasıl Seçersiniz?

1
0
0
0
0
İnternet sitesi kurmak isteyenlerin ya da halihazırda internet sitesi bulunanlar için doğru hosting firması seçimine yönelik güzel bir rehber hazırladık. Bu rehberde hosting servislerinin kalitesini anlamanızı sağlayacak, en iyi hizmeti bulmanıza yardımcı olacak temel konuları ele alıyoruz.

Eğer bir internet sitesi açmak istiyor ya da mevcut sitenizin hosting aldığı firmayı değiştirmek istiyorsanız, oldukça önemli bir tercihin eşiğindesiniz demektir. Sitenizi insanlara ulaştırmak için sadece hosting hizmetini almanız yetmez, bu hizmeti sağlayan firmanın da son derece kaliteli ve güvenilir olması gerekir.

Kurumsal, bireysel ya da bir topluluk fark etmeden, siteniz kim tarafından yönetiliyorsa ya da kime ulaşıyorsa önemli olan şey, hedef kitlenize sıkıntı yaşatmamaktır. Hosting hizmetinin seçim aşaması da bu nedenle büyük önem taşır. Onlarca kaliteli internet sitesinin çoğu zaman sorunlara neden olarak kullanıcıların tepkisini toplamasının nedeni, hosting hizmetleri sağlayan firmaların iyi seçilememesidir.

Sitenizin tarzına göre ihtiyaç duyduğunuz hosting hizmetinin özelliklerini belirlediyseniz, bugün sizinle birlikte ihtiyacınıza en uygun hizmet sağlayıcısını nasıl seçeceğinizi konuşacağız.

1. Hosting hizmet sağlayıcınız kurumsal olmalı:

İlk ve en önemli detayi hosting hizmeti aldığınız firmanın kurumsal olup olmaması durumdur. Piyasada irili ufaklı yüzlerde hosting hizmeti sağlayıcısı varken, hizmet alacağınız süre boyunca, ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olan bir firmaya ihtiyacınız var. Kurumsal firmalar, sahip oldukları standartlar sayesinde sorunları en aza indirgemek konusunda çok başarılı oluyorlar. Peki bir firmanın kurumsal olduğunu nereden anlarsınız

  • Merdiven altı şirketler gibi değil de merkezi bir ofisi varsa,
  • Firmanın sektördeki deneyimlerinden, diğer müşterilerinin memnuniyetinden haberdarsanız,
  • Çalışan ekibin bil ve tecrübesi, sağlanan hizmetlerle kendisini belli ediyorsa, sonraki aşamaya geçebiliriz.

2. Olmazsa olmaz teknik destek yeterliliği:

Eğer hosting firmanız standartlarını yeteri kadar oturtamamışsa, teknik desteğe ihtiyaç duyduğunuz an yarı yolda kalabilirsiniz. Satış sonrası hizmet politikalarının arasında teknik servis desteğine önem veren firmalarla yola devam etmelisiniz. Satış öncesinde bazı şeylerin sözünü verip, sitenizi kurduktan sonra teknik destekte sorun yaratan firmalar, hedeflerinize ulaşırken sorun çıkaracaklardır.

3. Hosting firmasının nerede bulunduğu da önemli bir detay:

Eğer Türkiye’deki kullanıcılara hitap edecek bir internet siteniz varsa, hosting sunucularının da bu Türkiye’de bulunması avantajlı bir durum yaratacaktır. Zira hizmet sağlayıcısına yakın olmanız, site hızınızı makul düzeylerde arttıracaktır.

4. Hangi platformu kullanacağınızı iyi tespit etmeniz gerekiyor:

Eğer siteniz MS SQL veritabanı kullanıyor, ASP ya da ASP.NET tabanı üzerine inşa edildiyse Windows hosting kullanmanız mantıklı olacaktır. Eğer MySQL veritabanına sahip olan PHP tabanlı bir internet siteniz varsa, Linux hosting hizmetine sahip olmanız doğru bir tercihtir.

5. Kesintileri önlemek için doğru network “altyapısı” ve “uptime” oranı:

Hosting hizmetinin kalitesini doğrudan etkileyen şey, network altyapısı ve uptime oranıdır.  Birden fazla omurga üzerinde çalışan, yedekli network altyapısına ve yüksek uptime oranına sahip bir şirket seçerseniz internet siteniz herhangi bir kesinti yaşamadan ziyaretçilerinizin kullanımında olacaktır.

6. Siteniz için sağlanan disk alanına dikkat:

Hosting hesabınızın sahip olacağı disk alanı, internet sitenizin yapısına ve ihtiyaçlarına uygun olmalıdır. Eğer kişisel bir blog kuracaksanız, çok büyük boyutlarda disk alanına ihtiyacınız olmayacaktır, ancak işinizi internet ortamına taşımak veya bir e-ticaret sitesi sahibi olmak istiyorsanız, büyük boyutlarda disk alanına sahip hosting hizmeti almalısınız.

7. Kalitenin kullanıcı tarafından en çok hissedilen unsuru: Bant Genişliği (Bandwidth):

Her bir kullanıcı, internet sitenizin sayfalarında dolaşırken, yapmış olduğu görüntülemeler ile belirli miktarlarda trafik oluştururlar. Oluşan bu trafik, bant genişliğinden harcanır. Alacağınız hosting paketinde bulunan bant genişliğinin ya da aylık trafik miktarı, sitenizin ihtiyaçlarından az ise siteniz “Bandwidth Limit Exceed” hatası verecektir.

8. Kardan çok zarar ettiren düşük fiyatlı hizmet mi, yoksa fiyat/performans oranı yüksek olan mı?

Yukarıda açıkladığımız bütün bu kriterlerden sonra dikkat etmeniz gereken son nokta, hosting firmalarının sizden talep ettiği ücretlerdir. Ancak sadece satın alacağınız hosting hizmetinin fiyatını dikkate almak yerine, fiyat/performans oranına önem vermeniz sizin yararınıza olacaktır.

Daha düşük fiyatlar ile sunulan hosting hizmetleri, hizmet kalitesinin düşüklüğü göz önünde bulundurulduğunda, aslında kardan çok zarar ettirecektir. Bu durum, projelerinizin performansını olumsuz yönde etkileyecektir.

Türkiye’de de hizmet veren Vargonen, yukarıda bahsettiğimiz özelliklere uyum sağlayan bir firma olarak göze çarpıyor. Bulut sunucu altyapısı üzerinden sunduğu Linux ve Windows hosting hizmetleriyle, projelerinize en uygun internet hosting çözümlerini aktarıyor.

Eğer tüm şartları karşılayan bir web hosting hizmeti sağlayıcısına ulaşmak istiyorsanız Vargonen’i tercih edebilirsiniz. Firmaya ulaşmak için  0850 660 00 99 numaralı telefonu arayabilir ya da hosting sayfasına göz atabilirsiniz.

*Sponsorlu içerik
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0