İnternet Üzerinden Kripto Para Karşılığı Uyuşturucu Satışı Yapan 40 Kişi Tutuklandı

8
2
1
1
1
Amerika Birleşik Devletleri'nde internet üzerinden uyuşturucu satan kişilere yönelik düzenlenen operasyonla 40'tan fazla şüpheli tutuklanarak gözaltına alındı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Adalet Bakanlığı tarafından ülke çapında karanlık internet satıcılarını hedefleyen ilk gizli operasyon düzenlendi. Federal operasyon kapsamında, internet üzerinden uyuşturucu satışı yaptığı iddia edilen 40'tan fazla web uyuşturucu satıcısı tutuklandı.

Operasyonun temelinde ise online para aklama bulunmakta. Polis, operasyon sırasında şüphelilere Bitcoin için nakit teklif ederek, uyuşturucuya bağlı kripto para cinsi işlemlerinde yer alan spesifik uyuşturucu satıcılarını belirleyebildi. Şüphelilerin uyuşturucu üzerinden elde ettikleri gelirleri, çeşitli kripto para birimleri sayesinde akladıkları anlaşıldı.

Operasyonla ilgili konuşan bir yetkili, “Karanlık bir ağ pazarını ele geçirdiğimizde, bu suçlular diğer pazarlara taşınacaklardı. Bu operasyonun odak noktası gerçekten kötü oyunculardı ve karanlık ağı kullanan insanlar uyuşturucu satıyordu.” ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar operasyon kapsamında, 19 eyalette yaklaşık 3,6 milyon dolar nakit para ele geçirildi. Aynı baskınlarda polis, 100,000 adet tramadol hapı ve 24 kilogramdan fazla Xanax dahil olmak üzere büyük miktarlarda Schedule IV ilaçlarına el koydu. Ajanlar ayrıca 300'den fazla sıvı sentetik opioid modelini ve yaklaşık 100 gram fentanilini ele geçirdi.

Yetkililer Blockchain sisteminin doğal olarak suçluları ve kara paraları ortaya çıkardığını belirtti. Polislere göre satıcılar için Blockchain'in en büyük dezavantajı şeffaf olmasıdır. Sistem içerisinde yapılan transferleri isteyen herkes görebilmekte ve polisler de bunu takip edebilmektedir.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/27/17509444/dark-web-drug-market-money-laundering-hsi-dark-gold
8
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
2
1
1
1