Apple Music'in de dahil olduğu bu servislerde aylık olarak 10TL civarında bir ücret ödeyerek sınırsız ve yüksek kaliteli müzik erişimi, cihazınıza dilediğiniz şarkıyı ya da albümü indirerek offline olarak dinleme imkanı gibi seçenekler sunuyor.
Ancak Andrew Sampson isimli bir geliştirici tarafından çıkarılan Aurous isimli bir sistem ile hem ücretsiz hem de reklamsız olmasıyla bir anda popülerleşmeye başladı. Sistem ise Spotify ve Deezer ile bire bir ve ücretiz olması. Yani eskiden kullandığımız LimeWire gibi servislerden çok farklı.
Sistemde ise şarkıların YouTube ve Soundcloud gibi sistemlerden alıp size aktarması şeklinde işliyor ve böylelikle yasa dışı bir durum yok. Bittorrent protokolünü kullanıyor olan Aurous, Spotify, YouTube ve Pandora gibi ünlü sitelerdeki listeleri de entegre edebilmesiyle de hoş bir detaya sahip. Yani şu anda Spotify'ı kullanıyorsanız favori listelerinizi Aurous'a taşıyarak ücretsiz ve reklamsız bir müzik keyfi yaşayabilirsiniz.
Şu anda binlerce şarkı bulunan Aurous'ta eğer bu kullanım sebebiyle bir lisans sorunu çıkaran parça veya albümler olursa bu sistemden çıkarılacağını da belirtiyor. Yani ilerleyen zamanlarda şarkı miktarı büyük ölçüde olabilir. Buradaki bağlantıdan Alpha 0.1 sürümünü Windows, OS X ve Linux versiyonlarını olarak indirebileceğiniz Aurous geliştirilmeye devam ediyor.