• Facebook'ta Bulunan Açık, Gizli Fotoğraflara Erişim İmkanı Sağlıyor!

Facebook'ta Bulunan Açık, Gizli Fotoğraflara Erişim İmkanı Sağlıyor!

0
0
0
0
0
Facebook, kullanıcı sayısını arttırma amacı ile güvenlik sistemini sürekli olarak yeniliyor, kullanıcılara daha güvende hissettikleri bir sistem sunuyor. Ancak ortaya çıkan son şey, biraz sıkıntı yaratabilir.
Eskiden eve misafir geldiği zaman, çekyatların altı ya da dolapların dipleri gibi evin gizli bölümlerine saklanmış albümler çıkarılır, ''bak bu bizim çocuğun sünneti, bak bu benim halamın oğlunun düğününde oynayan eniştemin abisi ama aynı zamanda bizim hala tarafından akraba...'' gibi nostalji kokan muhabbetlere girilirdi.

Ancak olay artık değişti. Gelişen teknolojinin son yıllardaki bağımlılık kaynağı olan sosyal medya, -biraz klişe olacak ama- tüm o eski değerleri zedeledi. Sonuç olarak o günlerden geriye ''amcamın büyük oğlu seni Face'ten eklemiş, kabul etsene çocuğu!'' gibi garip diyaloglarla karşılaşır olduk.


Neyse konumuza dönecek olursak; eskiden onlarca deri kaplama albümlere sığdıramadığımız fotoğraflarımız, artık Facebook'ta toplanmakta. Hayatımızın ister istemez bir parçası olan Facebook, fotoğraf albümü işini de ustalıkla görmekte. Ancak bu fotoğraflar, her zaman güvende değil.

Fotoğraf yüklerken ya da paylaşırken, bazen bunu 'Herkese Açık' bazen de 'Sadece arkadaşlarım' gibi seçenekleri işaretleyerek yaparız. Bazen de bunları kişiye göre, ya da sadece kendinizin görebileceği şekilde özelleştiririz. Ancak bu durum, fotoğraflarınızı güvenli yapmıyor. Artık Facebook'ta etiketlenen fotoğraflar arama veri tabanına doğrudan giriyor.

Facebook tarafından kişilerin profillerindeki farklı özelliklere göre arama kriterlerini bir nevi filtreleyen ve daha verimli sonuçlara ulaşmanızı sağlayan Graph Search özelliği, aslında gizlediğiniz fotoğrafların da bulunması sağlamakta. 



Etiketlendiğiniz ancak tarafınızdan gizlenen fotoğraflar, Graph Search ile bulunabiliyor. üstelik bu özellik sadece arkadaş listenizde bulunan kişilerde değil, Facebook'taki herkes için geçerli oluyor. Arama kutusuna ''Photos of'' yazıp, kullanıcı adını eklediğiniz zaman, o kişinin -varsa- etiketlendiği ve gizlediği fotoğraflarına ulaşıyorsunuz.

Bu olayın başınıza gelmesini istemiyor iseniz, ya fotoğraflarınızda etiket kullanmayacaksınız, ya da ''Zaman Tüneli ve Etiketleme Ayarları'' kısmından “İnsanların eklediği etiketleri ve etiketleme önerilerini nasıl yönetebilirim?” bölümüne girip, bu bölümde bulunan, “Bir gönderide etiketlendiğinde, hedef kitlede olmayan kimleri hedef kitleye eklemek istersin?” başlığındaki seçeneklerden “Sadece Ben”i işaretlemek.
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0