• Facebook’tan Tehdit Gibi Yaptırım: Moments Yüklü Değilse Fotoğraflarınız Silinecek
0
0
0
0
0
Facebook’un, 7 Temmuz’a kadar Moments uygulamasını yüklemeyen kullanıcılarının bulut sistemini kullanarak yüklediği fotoğraflarını sileceği iddia ediliyor.
Facebook, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında kullanıcılar arasında fotoğraf paylaşımı yapılmasını sağlayan Moments isimli servisi hizmete sokmuştu. Servis, söz konusu bu fotoğrafları ‘Senkronize’ isimli bir albümde saklanıyordu. TechCrunch’ın haberine göre şirket, 7 Temmuz tarihine kadar bu uygulamayı yüklemeyen kullanıcılarının, Senkronize isimli albümde yer alan tüm fotoğraflarının silineceğini söylüyor. Yanlış anlaşılma olmasın diye özellikle tekrar belirteyim: Kendi yüklediğiniz fotoğraflar değil, gizli bir albüm şeklinde senkronize edilen fotoğraflar silinecek.

TechCrunch, Facebook’un tıpkı Messenger olayındaki gibi -uygulama yüklü olmadan sohbet edilmesinin önüne geçilmesine vurgu yapılıyor- Moments uygulamasını da kullanıcılarına zorla yükletmeye çalıştığını iddia ediyor ki pek de haksız sayılmazlar hani. Sonuçta herkesin telefonunda GB’larca yer yok, belki adam kıt kanaat kullanıyordur telefonunun hafızasını. Haksız mıyım?



Fakat sonuç olarak Facebook’u kullanan herkes ipe ipe bu uygulamayı da telefonlarına kurmak zorunda kalacak, eğer fotoğraflarının silinmesi gibi bir sıkıntıyla karşılaşmak istemiyorlarsa tabii. 

İki hafta önce The Pirate Bay’in kurucusunun Zuckerberg için ‘dünyanın ilk dijital diktatörü’ tanımlamasını yapmasının ardından Facebook’un ikinci kez kullanıcılarına zorla bir uygulama indirtiyor olması, sizde de The Pirate Bay’in kurucusunun söyleminde haklılık payının olduğu izlenimini oluşturmadı mı?

Hazır yeri gelmişken uygulama hala yüklü değilse aşağıdaki bağlantıları kullanarak Moments'i indirebilirsiniz.
 
  Moments İndir
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0