Uçaktaki yolculardan 13 yaşındaki Harith Azman, hasarın ne denli ağır olduğunu göstermek amacıyla çektiği fotoğrafları Facebook hesabından paylaştı. Associated Press’e konuşan Harith, babasının oluşan sarsıntıyla başını tavana çarptığını, olayın hemen ardından sağlık ekiplerinin müdahale ettiğini belirtti.
Bengal Körfezi’nin üzerinde oldukları sırada uçağın aniden sallanmaya başlayıp aşağı doğru daldığını söyleyen Harith, insanların korku ile bağırmaya başladığını ve bir gıda arabasının üzerindeki yiyeceklerle birlikte havada yüzer gibi göründüğünü söyledi. Malezya Havayolları ise resmi Facebook hesabından olayın tamamen kontrolleri dışında gelişen bir hava durumundan kaynaklandığını ve yaşanan rahatsızlıktan dolayı özür dilediğini belirten bir açıklama yaptı.
Malezya’daki medya kuruluşları, uçaktaki 34 yolcu ve 6 görevlinin türbülans sonrası yaralandığını ve çeşitli hastanelere kaldırıldıklarını açıkladılar.