Siber saldırıların en çok yapıldığı 8. ülke konumunda olan Türkiye’de 2 milyona yakın köleleştirilmiş PC’nin bulunduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, bilgisayarların yerlerini tespit edip gerekli işlemleri yapacaklarını açıkladı. Eskiden ıslak imzalı olarak kullanılarak saklanan belgelerin artık küçük bir çipe yerleştirilebildiğini söyleyen Yıldırım, ilaçların yan etkilerinin olduğu gibi bu durumun da siber güvenlik tehdidini beraberinde getirdiğini söyledi.
Bakan Yıldırım, köleleştirilen bilgisyarlarla ilgili şunları söyledi: “İşletim sistemlerini sağlayan dünyanın bilinen firmalarıyla çalışma başlattık. Köleleştirilmiş bilgisayar IP’lerini tespit edip, gerekli işlemleri yapacağız. Vatandaşlarımızın haksız yere suçlanmasının önüne geçeceğiz.”
Bunun yanında Türkiye’deki iletişim hızının diğer ülkelerle kıyaslanmayacak kadar yüksek olduğunu belirten Yıldırım, "Amerika’ya da gittim, Avrupa’ya da gittim. Cep telefonuyla doğru dürüst görüşülemiyor” dedi. Bu ülkelerdeki altyapının o kadar da başarılı olmadığını belirten Yıldırım, “Biz bir adım öndeyiz. Bizim trafiğimiz onlar kadar değil. Bu bizi yanıltmasın. Akıl yollarının sayısını artırmamız lazım. Sadece bölünmüş yol yapmak yetmiyor. Ulaşımda hız felakettir, bilişimde hız berekettir. Bilişimde ne kadar hızlı giderseniz gidin engel yok. Yolların kralı olmaz yolların kuralı olur” dedi.