İnternetin Beynimiz Üzerindeki Etkileri Neler?!

0
0
0
0
0
İnternet kullanmak beynimizi nasıl etkiliyor, ne gibi değişiklikler yaşamamıza neden oluyor?

Dünya üzerinde milyonlarca ve hatta milyarlarca insan düzenli olarak internet kullanıyor. Bilgiye erişmek, yeni kişilerle tanışmak ve bazen de eğlenmek gibi amaçlar doğrultusunda kullandığımız bu teknolojinin, beynimiz üzerinde nasıl bir etkisi olduğunun farkında mıyız?

Bilim insanları, gerçekleştirdikleri araştırmalarla yaptığımız her aktivitenin beynimizi belirli bir oranda etkilediğini keşfettiler. Örneğin bir müzisyenin, çaldığı müzik aletine göre beyin bölümlerinin geliştiği ve daha aktif olduğu görülüyor. Aynı şekilde taksicilerin yön bulmalarını sağlayan beyin bölümü, oyun oynayanların ise el-göz koordinasyonunu sağlayan beyin bölümü gelişiyor. Peki sıklıkla internet kullananlar için nasıl bir değişim söz konusu?

Maalesef, şimdilik bilimin bu konuda söyleyebileceği net bir şey yok ancak bazı araştırmalar, internette çok vakit geçiren kişilerin beyinlerindeki bilgi arama ve iletişim kurma bölümlerinin geliştiği gösteriyor. Tabii ki bu, interneti nasıl kullandığımıza göre farklılık gösteren bir durum.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0