İnternetinizin Google Stadia İçin Yeterli Olup Olmadığını Ölçebileceğiniz Site

27
17
12
8
1
Buluttan oyunculuk kavramını son zamanlarda ciddi anlamda domine eden Stadia, sistemini kullanmak isteyen ancak internet hızı konusunda kaygıları bulunan kişiler için bir hız testi aracını duyurdu.

Google Stadia şu an için oyuncuların dikkatini en çok çeken teknolojiler arasında yer alıyor. Oyuncuların heyecanlanmasının sebebiyse neredeyse hiçbir donanım gereksinimi olmadan herkesin son çıkan oyunları oynayabilecek olması fikri.

Google Stadia, internet hızının yeterli olduğu alanlarda donanımın ne olduğuna bakmaksızın oyun deneyimi yaşamanızı sağlayan bir sistem olacak. Tabii ki bu sistem yalnızca oyuncuların değil, aynı zamanda oyun geliştiricilerinin de yüzünü güldürecek. Stadia sayesinde oyun geliştiricileri, ortalama bir kullanıcı profili çıkarıp ortalama bir donanıma göre oyun geliştirmek zorunda kalmayacak.

Kısaca özetlemek gerekirse Stadia’dan yararlanmak için öncelikle hizmetin ülkenizde desteklenmesi, sonra da nispeten iyi bir internet bağlantısı gerekiyor. Tabii ki bu durum da birçok soruyu beraberinde getirdi. Birçok kişinin “Acaba benim internet hızım yeterli mi?” sorusundan sonra Google, bir hız testi aracını duyurdu.

Şu an için Stadia’nın ülkemizde bulunmaması sebebiyle test ülkemizde gerçekleştirilemiyor ancak testi gerçekleştirdiğiniz zaman nasıl bir oyun kalitesi beklemeniz gerektiği de not olarak düşülüyor.

Kasım ayında başlayacak olan Stadia’nın şu an için ülkemize dair bir açıklaması henüz bulunmuyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/google_launches_speed_test_website_to_check_stadia_performance-news-37504.php
27
17
12
8
1
Emoji İle Tepki Ver
27
17
12
8
1