iOS 10'a Kısa Süre Kala iOS 9 Kullanım Oranları Açıklandı

0
0
0
0
0
iOS 10'a Kısa Süre Kala iOS 9 Kullanım Oranları Açıklandı
iOS 10'un yayınlanmasına kısa bir süre kala, iOS 9 işletim sisteminin kullanım oranı açıklandı. Oran diğer sürümlere kıyasla oldukça yüksek.

Birkaç gün sonra düzenlenecek olan Apple etkinliği ile birlikte yeni iPhone 7 tanıtılacak ve bunun yanı sıra iOS 10 işletim sistemi güncellemesi tüm uygun cihazlar için yayınlanacak.

Artık iOS 10 sürümünün tüm Apple kullanıcılarının hayatına girmesine kısa bir süre kala, Apple şu anda mevcut en güncel sürümü iOS 9'un kullanım oranlarını açıkladı. Açıklanan bilgilere göre şu anda piyasadaki tüm iOS işletim sistemi Apple cihazlarının %88'i mevcut en güncel sürüm olan iOS 9'u kullanıyor. iOS 9'u %9 kullanım oranıyla iOS 8 ve %3 oranıyla diğer işletim sistemi sürümleri takip ediyor.

Her ne kadar donanım ve fiyat politikası anlamında Apple eleştiri topluyor olsa da yazılım konusunda en kararlı ve güncel işletim sisteminin Apple tarafından sunulduğu su götürmez bir gerçek. Özellikle Android ile kıyasladığımızda ve hiçbir şekilde güncelleme almayan vasat cihazları bir kenara atarak kullanıcılara hitap eden Android cihazları ele aldığımızda yine de Apple, güncellik konusunda farkını ortaya koyuyor.

Tabi Apple yazılım konusunda dört dörtlük değil. Ne kadar güncelleme veriyor ve kararlı bir işletim sistemi sunuyor olsa da kapalı kaynak kodlu yapısından ötürü kullanıcıları kısıtlayan bir yapıya sahip. Android işletim sistemi ise kullanıcılarına daha özgür ve kişiselleştirilebilir bir cihaz deneyimi sunuyor.

iOS mi yoksa Android mi tartışmasına girecek olursak bu konu bitmez ama, iOS 9'un kullanım oranlarına baktığımızda Apple belki de övgüyü hakkediyor. Ayrıca iOS 9 kullanan cihazların büyük bir çoğunluğunun da iOS 10 işletim sistemine terfi edeceğini belirtmek gerek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0