iOS 10'da Mesajlaşma Şenleniyor: Bol Efektli Mesajlar Nasıl Gönderilir?

0
0
0
0
0
WWDC 2016'da tanıtılan iOS 10'daki yeniliklerden biri de Mesajlar uygulamasına gelen eğlenceli yeniliklerdi. Yeni işletim sisteminin yayınlanmasına az bir süre kala eğlenceli özelliğe birlikte göz atalım...

Haziran ayında gerçekleşen WWDC 2016’ta tanıtılan iOS 10’un beta süreci devam ediyor. Son olarak 7. betası yayınlanan işletim sistemi sonbahar aylarında kullanıma sunulacak. Yeni işletim sisteminin tanıtılan özellikleri arasında bulunan yeniliklerden biri de mesajlaşmaya yönelik. iMessage’daki iletişim deneyimini artırmak isteyen Apple, birçok yeni efekt ve konuşma balonu ile karşılıklı mesajlaşmayı daha eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyor.

iOS 10 final sürümüne giderek yaklaşırken yeni işletim sisteminin yeni mesajlaşma özelliklerine hızlıca bir göz atmayı düşündük. Oldukça eğlenceli özellikler arasında alternatif iletişim şekilleri bulunuyor. 

iMessage üzerinden gönderilen mesajlar için mesaj satırının sağ tarafında yukarı bakan mavi bir ok simgesine tıkladığınızda, gönderine ekleyebileceğiniz efekt ekranı karşınıza çıkıyor.  Konuşma balonu ya da ekran efekti olarak iki tür temel efekt yer alıyor. Ekran efektleri arasında tüm konuşma ekranını etkileyen animasyonlar yer alıyor. Örneğin, ekrana konfeti yağması, balonlar uçuşması ya da yıldız kayması yaratmak mümkün. Bir diğer seçenek ise farklı animasyonlara sahip konuşma balonları… Konuşma balonları arasında da gönderildikten sonra kaybolan, vurgulu, minimal gibi çeşitli balonlar bulunuyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0