iOS 10'u Hackleyene 1.5 Milyon Dolar Ödül Verilecek!

0
0
0
0
0
Yazılım Güvenliği şirketi Zerodium iOS 10'un başına 1.5 milyon dolar ödül koydu.

Zerodium (yazılım güvenliği şirketi) bugünkü açıklamasına göre IOS için koyduğu güvenlik açığı ödülünü 1.5 milyon Dolar'a çıkardı. Eğer hackerlar tüm şartları yerine getirerek sistemi hacklerlerse 1.5 milyon dolar ödül kazanma şansına sahip olabilecekler.  

Zerodium'un kurucusu Caouki Bekrar Motherboard'a verdiği röportajda "Olabildiğince çok iOS saldırısı almayı düşünüyoruz. Büyük şirketler ve birçok kullanıcının desteğine sahibiz, bu nedenle sıfır-gün güvenlik açığı için ayırdığımız bütçe sınırsız gibi" diyor.

Apple ise nihayet sıfır-gün açığı için bu yılın başlarında bir bug bütçesi ayırmış; fakat toplamda ödediği para 200.000 dolar kadar olarak belirlenmişti.

Zerodium’un yeni koyduğu bu yeni ödül ise geçen yıl iOS 9’un başına koyduğu 1 Milyon Dolarlık ödülden sonra büyük bir adım olarak değerlendirilebilir. Birçok güvenlik firması gibi Zerodium da kendi ürünlerini hükümet kurumlarına ve kullanıcılar farkında olmadan bilgisayarlara sızan büyük firmalara satmakta.

Yakında Zerodium’un ödülüne birilerinin talip olacağını düşünüyoruz, çünkü biliyoruz ki en azından bir hacker İOS 10’u hackledi bile. Eğer ilk hackleyen kişi değilseniz bile endişelenmeyin. Şirketin size çoklu sıfır-gün açıkları için ödül olarak verecek daha çok parası var!

Kaynak : http://www.cultofmac.com/447306/hackers-can-make-1-5-million-jailbreaking-ios-10/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0