iOS 11 Güncellemesi iPhone ve iPad'e Nasıl Kurulur?

47
13
4
1
1
Apple, mobil işletim sistemi iOS’un 11. kullanıcı sürümünü hem iPad hem de iPhone’lar için 19 Eylül 2017’de yayınlayacak. Arttırılmış gerçeklik, yeni kontrol paneli dizaynı ve dosyalar uygulaması gibi bir çok radikal değişiklik var. Peki cihazınız yeni iOS’a ne kadar hazır?

Apple için yılın en hareketli zamanları başladı. Geçtiğimiz hafta iPhone 8 ve iPhone X modelleri ile dikkatleri üzerine çeken firma, aylardır beklenen bir şeyi daha kullanıcılara sunmak için hazır: iOS 11. 

Önceki iOS sürümlerine ve güncellemelerine göre oldukça fazla sayıda radikal değişikliğe imza atacak güncelleme, kullanıcının birçok ihtiyacını karşılayacak özelliklerle güçlenecek. Yeni sürümün tüm detaylarını merak edenleri aşağıdaki haberimize alalım:

1. Cihazınızın iOS 11 uyumluluğunu kontrol edin:

Apple ne yazık ki yeni sürümü bütün mobil cihazlarına getirmiyor. Eğer kullandığınız cihaz aşağıdaki listede yoksa iOS 11 güncellemesi almayacaksınız. 

  • iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s.
  • 12.9-inç iPad Pro 2. nesil, 12.9-inç iPad Pro 1. nesil, 10.5-inç iPad Pro, 9.7-inç iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 5. nesil, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2
  • iPod Touch 6. nesil

2. Kullanılmayan Uygulamaları Silin:

Bunun gibi büyük güncellemeleri aldığınız zamanlarda, yüklediğiniz ve kullanmadığınız uygulamaları silmek işinizi hızlandırır. Hafızanızı boşaltmak güncelleme süresini azaltacaktır. Bunun için uygulamaları ana ekranda üzerilerine basılı tutup silebilirsiniz. Her bir uygulamanın hafızanızda ne kadar yer kapladığını görmek içinse, Ayarlar > Genel > Depolama ve iCloud Kullanımı > Depolama Alanını Yönet yolunu izleyin.

3. Boş alan açın:

iOS 11 güncellemesi en az 2 GB boş alan gerektiriyor. Bunun için bazı durumlarda uygulamaları silmek yeterli olmayabilir. Özellikle iPhone ve iPad’inizin hafızaları yüksek değilse, cihazınızdan gereksiz fotoğraf ve videoları PC’nize yedekleyerek yer açın ya da silin. İşinizi garantiye almak için 2.5 GB’a kadar hafıza boşaltmanızda fayfa var.

4. Uyumsuz uygulamaları kaldırın: 

iOS 11, 32 bitlik uygulamaları desteklemeyecek. Bu da demek oluyor ki 32 bit uygulamalar cihazınızı yavaşlatacak ya da probleme sebep olacaklar. Bu uygulamaları tespit etmek için: 

Ayarlar > Genel > Hakkında > Uygulamalar sırasını takip edin. Bu ekranda gördüğünüz uygulamalar iOS 11’in 64 bitlik yapısıyla uyumsuz olanlar. Bunları sildikten sonra güncelleme yapmanız muhtemel sorunları ortadan kaldıracaktır. 

5. PC’nizeki iTunes’u en son sürümüyle güncelleyin:

iOS 11'i yüklemek için iTunes'u kurmayı planlıyorsanız Mac'inizdeki veya Windows PC'nizdeki yüklü olan iTunes'u en yeni sürümüne (iTunes 12.7'ye) güncellemeniz gerekiyor. 

6. iOS Cihazınızı yedekleyin:

Apple, cihazlarınızı kayıpsız bir şekilde güncellemeyi planladı. Ancak teknoloji bazen şans işidir ve hiç beklenmedik şeyler yaşanabilir. Bu yüzden cihazınızın yedeğini almanıza fayda var. Elbette bunun için de bilgisayarlarınızda yüklü olan iTunes’u kullanabilirsiniz. Buradan aldığınız yedekler şifrelerinizi de güvenli bir şekilde saklayacaktır.

7. iOS 11 güncellemesinin gün ve saati:

Apple, iOS 11'i 20 Eylül 2017 Çarşamba günü yayınlamış olacak. Bu günden itibaren yukarıdaki listede görmüş olduğunuz iOS 11 uyumlu cihazlara sahip kullanıcılar, bildirim almaya başlayacaklar. 

8. iOS 11 kurulumu:

iOS 11 hem bağlı olduğunuz kablosuz ağ aracılığıyla hem de PC’nize yüklü iTunes aracılığıyla yüklenebilir. iTunes üzerinden güncelleme yapmak için cihazını bilgisayarınıza bağladıktan sonra güncelleme süresince çıkartmamanızda fayda var. 

Güncelleme ile ilgili herhangi bir soru ya da sorunla karşılaşırsanız, yorumlar kısmında bize bildirmeyi unutmayın.

Kaynak : http://www.iphonehacks.com/2017/09/how-to-prepare-iphone-ipad-ios-11-release.html
47
13
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
47
13
4
1
1