iOS 12.2 Güncellemesi Bataryayı Nasıl Etkiliyor? (Video)

22
5
4
3
2
Ne zaman yeni bir iOS sürümü yayınlansa akla ilk gelen soru güncellemeyle birlikte bir şeylerin bozulup bozulmadığı oluyor. Cihazların genelinde bir sorun yaşanmazken batarya ömründe bazı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Peki iOS 12.2 için durum ne?

iAppleBytes isimli YouTube kanalı, yeni güncellemenin bataryayı nasıl etkilediğini merak etti ve iOS 12.1.4 ile 12.2’nin batarya performansını karşılaştırdı. Yeni güncellemeyle Apple News ve Apple News+ uygulamaları yenilendi ve 'jailbreak' işlemine karşı bazı kısıtlamalar geldi. Jailbreak ve benzeri işlemleri cihazınıza uygulamıyorsanız telefonunuzu son sürüme rahatlıkla yükseltebilirsiniz.

İki sürümün de batarya ömrünün test edildiği 14 dakikalık videoyu izleyerek sonuca kendi gözlerinizle de şahit olabilirsiniz ancak özetleyecek olursak videoda iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 ve iPhone 8 modelleri, iki iOS sürümünde de Geekbench batarya testine tabi tutuluyor ve sonuçların bazı tutarsızlıklar içerdiği ortaya çıkıyor. Cihazlardan birinde batarya ömrü yükselirken diğerinde düşüyor ve değişen oranlar da göze batacak cinsten değil. Yani güncellemeyle batarya ömrünü tehlikeye sokacak ciddi bir fark gözlemlenmiyor.

Son iOS sürümü 12.2’de şimdiye kadar herhangi bir sorunun rapor edilmediğini belirtelim. Son olarak aşağıdaki videoyu izleyerek batarya karşılaştırmasını tüm detaylarıyla inceleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.redmondpie.com/ios-12.2-battery-life-drain-compared-to-ios-12.1.4-video/
22
5
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
22
5
4
3
2