iOS 12'nin Yeni Teknolojisi, iPhone'un Gözle Kontrol Edilmesini Sağlayacak!

20
5
2
0
0
Bir geliştirici olan Matt Moss'un keşfettiğine göre Apple'ın iOS 12 ile birlikte tanıtmış olduğu ARKit 2.0, üstün göz izleme yetenekleri sayesinde göz ile cihaz kontrolünü potansiyel olarak destekliyor.

Apple’ın iOS 12 ile birlikte tanıttığı yeni teknolojilerinden biri de ARKit 2.0 oldu. Pek çok kişi, ARKit 2.0’a arttırılmış gerçeklik deneyimini arttıracak bir teknoloji olarak baktı. Matt Moss için ise ARKit 2.0, bundan çok daha fazlasını temsil ediyordu.

ARKit 2.0’ın muhteşem bir göz izleme yeteneğine sahip olduğunu fark eden Moss, bu yeteneği Snapchat efektlerinden daha faydalı bir alanda kullanabileceğini düşündü ve küçük bir demo uygulama geliştirdi.

Söz konusu uygulama, cihaz kullanıcısının nereye baktığını gerçek zamanlı olarak takip ediyordu ve göz kırpmalarını algılayabiliyordu. Bu sayede Moss, ekrana bir kez bile dokunmadan uygulama içinde bulunan menüler ve içerikler arasında geçiş yapmayı başardı.

Matt Moss yalnızca ARKit 2.0’ın tüm yeteneklerini keşfetmek istedi ve teknolojinin gözle cihaz kontrolünü desteklediği fark etti. Engelli vatandaşlar için son derece faydalı olabilecek bu teknoloji, reklam verenler için ise gerçek bir hazine değeri taşıyacaktır.

Bildiğiniz gibi reklam verenler, kullanıcıların hangi fotoğrafa kaç saniye baktıklarını bile kayıt altına alıyorlar. ARKit 2.0’ın göz izleme yeteneği, reklam verenlerin kullanıcıların her saniye nereye baktığını izlemesini mümkün kılabilir.

Şu an için elimizde ne göz ile kontrolü mümkün kılan bir uygulama, ne de bu verileri kötüye kullanabilecek bir reklam veren var. Bununla birlikte Matt Moss’un keşfi, gelecek iOS sürümlerinde Apple’ın engelli kişilere daha fazla faydalı özellik sunabileceğini gösteriyor.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/08/iphone-ios-12-beta-eye-tracking/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial#8AjfSQYtgPqf
20
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
2
0
0