iOS 12, Bataryayı Sömüren Uygulamaları İfşa Edecek

18
10
1
1
0
iOS 12 ile birlikte yeni pil kullanım istatistikleri getiren Apple, bataryayı boşaltan uygulamaların tespit edilmesini kolaylaştırıyor.

Geçtiğimiz yıl yaşanan iPhone’ları kasıtlı olarak yavaşlatma skandalı, Apple’ın pil kullanımı ve pil ‘sağlığı’ konularında çok daha hassas bir yaklaşım içine girmesine neden oldu. Yeni iOS 11 güncellemeleriyle kullanıcıların pil sağlığını kontrol etmesine izin veren şirket, iOS 12 ile birlikte pil kullanımı için çok daha detaylı istatistikler sunuyor.

iOS 12’nin yeni pil kullanım istatistikleri ile kullanıcılar hangi uygulamanın ne kadar enerji tükettiğini görebilecekler. Bunun yanı sıra ekran açıkken ne kadar, ekran kapalıyken ne kadar şarj tüketildiğini görmek de mümkün olacak. Böylece kullanıcılar, hangi uygulamaların cihaz pilini sömürdüğünü kolaylıkla tespit edebilecek.

Saatlik kullanım istatistikleri, kullanıcıların hangi saatlerde daha fazla şarj tükettiklerini görmelerini sağlayacak. Kullanıcılar ayrıca pil yüzdelerinin hangi saatte, ne kadar tükettiklerini de görebilecekler. Tüm bu yeni istatistikler sayesinde iOS kullanıcıları, yeni sürüm ile birlikte pil kullanımlarını kontrol altında tutabilecekler.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/06/ios-12-battery-life-stats/#kLcom7z47aqj
18
10
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
10
1
1
0