iOS 12 ile Birlikte Face ID'ye İki Farklı Yüz Kaydedilebilecek!

9
2
1
0
0
iOS 12 ile birlikte iPhone X'un biyometrik ekran kilidi olan Face ID'ye ikinci bir yüzü kaydetmek mümkün oluyor. Böylece cihazınızı sık sık paylaştığınız kişilere şifrenizi söylemek zorunda kalmıyorsunuz.

iPhone X ile birlikte Apple, Touch ID’ye veda etmiş ve kullanıcının yüzünü üç boyutlu olarak tarayan Face ID’yi kullanıma sunmuştu. Face ID teknolojisi oldukça pratik ve güvenli olsa da tek bir kullanıcının yüzünü tarayabildiğiniz için güvenilir ikinci bir kişiye telefonunuzu emanet etmek için ekran kilidinin şifresini söylemek zorunda kalıyordunuz.

Bunun bir sorun olabileceğini düşünen Apple, iOS 12 ile birlikte kullanıcıların Face ID’ye ikinci bir yüz kaydetmesine izin veriyor. Söz konusu özellik, muhtemelen gelecekte tanıtılacak ve Face ID desteğine sahip olacak iPad modelleri için geliştirildi. Fakat şu an için iPhone X’da kullanmak da mümkün.

Şu an için özellikteki en büyük sorun, yüzü taranan ikinci kişiyi Face ID’den silmek isterseniz, kayıtlı birinci yüzü de silmek zorunda kalıyorsunuz. Bu da kullanıcılara kendi yüzlerini silmemek için ikinci yüzü seçerken çok dikkatli olma zorunluluğu getiriyor. Apple’ın kararlı sürüme kadar bu durumu düzeltmesi muhtemel.

Kaynak : https://9to5mac.com/2018/06/04/ios-12-multi-face-id-iphone-x/
9
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
0
0